Connect with us

OSTALO

Kako na vrućinama biti elegantno i lijepo obučena?

Krenuli su vreli ljetnji dani, asfalt se topi, nije nam ni do čega, ali i dalje moramo da idemo na posao i budemo profesionalni. Svi smo se našli pred dilemom – „Šta danas da obučem za posao“?

Objavljeno

 


Ljetna odjeca

Ljetna odjecaDajemo vam neka načelna uputstva koja bi trebalo da pratite kako biste izgledale lijepo i profesionalno i na velikim vrućinama. Cilj nije samo da postignete poslovni izgled, već i da se osjećate udobno. Pored svega, trebalo bi da kroz odjeću izrazite individualnost i kreativnost i samim tim predstavite sebe na pravi način.

Postoje tri NE kada je u pitanju odjeća na poslu – odjeća za sportske terene, plažu i noćni izlazak.

 

Cipele sa previsokom štiklom i japanke…

… zaboravite! Japanke su obuća za plažu, nikako za posao. Sajt „Elle“ piše o tome da, koliko god bile očaravajuće, cipele koje imaju petu višu od 7,5 centimetara nisu obuća za posao. Izaberite udobne baletanke (ako je to ikako moguće) ili kožne sandale koje ćete nositi u svakoj prilici. Dovoljno je da imate jedan udoban i kvaletitan par obuće, i riješili ste problem.

 

Bijela košulja

Reklama

Sa bijelom košuljom, kratkih ili dugih rukava (koji mogu da se podviju), nema greške! Kao i kod cipela, ne morate da imate bezbroj komada, dovoljno je da imate jednu ili dve lijepe košulje, i da budete mirni. Ide uz farmerke, suknje, bilo koje pantalone… Svakoj kombinaciji daje šarm i tu ljetnju notu.

 

Duga suknja

Maksi suknja stoji skoro svakoj ženi. Kada nju obučete osjećate se sigurno i prijatno. Trebalo bi da birate vedre i svijetle boje, jer ljeto i sunce vole neutralne i pastelne nijanse.

 

Minimalno nakita

Reklama

Kada imate dobre naočare za sunce, to je već upečatljiv detalj sam po sebi. Zato ne morate da pretjerujete i stavljate minđuše, narukvice, ogrlice… Kako piše sajt „Elle“, držite se statement narukvica, diskretnih i elegantnih minđuša i zanimljivih ogrlica. Nemojte nikada da nosite više od 3 aksesoara.

 

Gola ramena…

… uglavnom nisu za poslovno okruženje. Ponekad žene to sebi mogu da dozvole – kada imaju poslovne kombinacije sa širokim bretelama. Ali, kada je haljina maltene providna, sa tankim bretelama, ili potpuno bez njih, onda takva kombinacija zahtijeva nešto preko te haljine ili majice. Imajte blejzer ili sako koji ćete nositi samo na poslu, i tu ga i ostavljajte. Kada izađete na sunce, uživajte kako vam drago.

 

Izvor: Elle.rs

Reklama
Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu