Connect with us

OSTALO

Završetak projekta „Skeniraj hranu – prevencija nepravilne ishrane kod djece”

U parku Mladen Stojanović u Banjaluci juče je održana završna aktivnost u okviru projekta „Skeniraj hranu! – prevencija nepravilne ishrane kod djece” koji je realizovao Centar za obuku i savjetovanje potrošača, uz podršku domaćeg trgovačkog lanca Tropic, škole sporta Casper i vode Vivia.

Objavljeno

 


skenirajhranu2

skenirajhranu2

 

Najmlađi Banjalučani su višesatno druženje u parku proveli učestvujući u zabavnim sportskim igrama, nakon čega su mogli da se okrijepe svježim voćem i vodom, koje su obezbijedili sponzori projekta.

„Projekat je za cilj imao edukaciju djece o pravilnim životnim i prehrambenim navikama, a koje se odnose na važnost planiranja obroka, unosa voća, povrća i vode u organizam te bavljenja sportom. Kroz projektne aktivnosti u osnovnim školama na području grada Banja Luka prošlo je 2.500 djece. U ovu aktivnost na otvorenom htjeli smo da uključimo i djecu koja nisu imala priliku da budu dio projekta u školama” – rekla je Marina Davidović, koordinator projekta i predsjednica Centra za obuku i savjetovanje potrošača.

Organizatori ističu da su zadovoljni efektom i pozitivnim reakcijama koje je projekat „Skeniraj hranu! – prevencija nepravilne ishrane kod djece” izazvao te najavljuju naredne projekte sa istom tematikom, ali za predškolske uzraste.

 

skenirajhranu1

 

Reklama

 

PR

Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu