Connect with us

OSTALO

Treći pokušaj prodaje “Medicinske elektronike”

BANJALUKA – “Medicinska elektronika“ u stečaju će po 18. put ponuditi na prodaju objekte u centru Banjaluke na licitaciji zakazanoj za 4. oktobar.

Objavljeno

 


Medicinska elektronika

medicinskaProcijenjena vrijednost dvije zgrade iznosi 7,8 miliona KM, ali povjerioci će prihvatiti i ponudu od minimalno 3,2 miliona KM.

U odnosu na posljednju licitaciju iz juna ove godine početna prodajna cijena sada je niža za 100.000 KM.

“Nekretnine „A“ i „B“ se prodaju zajedno po principu „viđeno-kupljeno“ i u postojećem pravnom statusu. Procijenjena vrijednost zgrade sa pripadajućim zemljištem iznosi 7,75 miliona KM, dok vrijednost opreme iznosi 80.552 KM”, navodi se u javnom pozivu.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić potvrdio je danas da se kupci i dalje interesuju za ove objekte, ali da kada treba doći do konačne prodaje oni iz nekog razloga odustaju.

“Sada imamo dva kupca koji su veoma zainteresovani. Problem je što smo i ranije imali zainteresovanih kupaca, ali su oni odustajali kada dođe vreme za licitaciju, tako da je veoma teško reći sada šta će biti – rekao je Tomić”, piše Capital.

On je istakao da je Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) zakupila još oko 220 metara kvadratnih prostora u Medicinskoj elektronici, te da sa onim što su do sada iznajmljivali imaju zakupljenih oko 370 kvadrata.

Reklama

Kazao je da je IDDEEA ranije iskazala interes za kupovinu zgrada Medicinske elektronike, ali da to zavisi od odluka u Sarajevu.

 

Izvor: Capital.ba

Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu