Connect with us

PRAVO

Centralna banka BiH upozorava na zloupotrebu njenog naziva

SARAJEVO – Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) obavještava javnost da je tokom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje maliciozne e-mail poruke koja najčešće dolazi na adrese privrednih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Objavljeno

 


Centralna banka natpis

 

Centralna banka natpis– Riječ je o e-mailu, navodno, privatnog izvršitelja Ivana Azeljkovića iz Banje Luke, kojim se na ime provođenja sudskog izvršenja, zahtijeva prenos novčanih sredstava sa ‘svih računa dužnika na namjenski račun izvršitelja’. U prilogu e-mail poruke nalazi se dio koji se odnosi na CBBiH, a kojim se nalaže Centralnoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu – navodi CBBiH u saopćenju za javnost.

CBBiH, istovremeno, obavještava javnost da sadržaj teksta nema nikakve veze s Centralnom bankom niti njenim aktivnostima i upozorava da je riječ o poruci koja sadrži visokorizičan maliciozni kod, a trenutno se širi preko adrese [email protected].

– Nije isključena mogućnost da e-mail istog ili sličnog sadržaja, u vidu priloga ili linka, u budućnosti bude distribuiran s drugih adresa – navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Fena

Reklama
Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu