Connect with us

ZABAVA

Besplatan obrok ako roditelji ostave mobilni na ulazu

Objavljeno

 


Britanski restoran „Frenki i Benis“ je predstavio zonu bez mobilnih telefona nakon što su sproveli anketu o tome koliko korišćenje telefona ima uticaja na porodične večere. Oni od sada u ponudi imaju besplatne obroke za djecu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran.

Po ulasku u restoran, roditeljima će biti zatraženo da odlože telefone u naznačenu kutiju, a koji će tu ostati tokom trajanja obroka.

„Bez telefonske zone“ je novi program u britanskom restoranu, čiji je cilj da se smanji korišćenje telefona za stolom kako bi porodice provodile više vremena zajedno.

„Naše osoblje želi da ohrabri porodice da učestvuju u kampanji, ali naravno, ne možemo ih prisiliti da svoje telefone i predaju“, objašnjavaju iz tog britanskog restorana.

Rukovodstvo restorana se odlučilo da uvede besplatne obroke za decu nakon što su najnovija istraživanja pokazala da bi 72 odsto dece želelo da njihovi rpditelji provedu manje vremena koristeći telefone. Oko 70 odsto djece misli da njihovi roditelji uživaju više prilikom korišćenja telefona, nego kada su sa njima.

Među ispitanicima su i roditelji, te je čak 23 odsto ispitanih roditelja priznalo da provjeravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se djeca obrate i razgovaraju s njima.

Reklama

Osim toga, bilo je i djece koja su rekla da nekad kriju mobilne svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih, prenosi Klix.ba.

Rukovodstvo restorana tvrdi da će ovaj program potrajati.

 

Izvor: RTS

SHOWBIZ

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

Objavljeno

 

Od

Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

MojMarket puzlijadom za bebe obilježava završetak projekta „Vratile se rode“

Objavljeno

 

Od

U subotu, 1. februara, trgovački lanac mojMarket organizuje puzijadu za bebe, kojom će označiti kraj projekta „Vratile se rode”. (više…)

Nastavite čitati

ZABAVA

Hari i Megan se povlače, kraljica zatečena

Objavljeno

 

Od

Britanski princ Hari i njegova supruga vojvotkinja od Saseksa Megan planiraju da se povuku iz svojih uloga kao visoko pozicioniranih članova britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu finansijski nezavisni. (više…)

Nastavite čitati

U trendu