Connect with us

ZABAVA

Hari i Megan se povlače, kraljica zatečena

Objavljeno

 


Britanski princ Hari i njegova supruga vojvotkinja od Saseksa Megan planiraju da se povuku iz svojih uloga kao visoko pozicioniranih članova britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu finansijski nezavisni.
U saopštenju objavljenom na Instagram nalogu, princ Hari i njegova supruga naglasili su da će nastaviti da u potpunosti podržavaju kraljicu Elizabetu Drugu.

„Sada planiramo da pravimo ravnotežu u našem vremenu između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavljajući da poštujemo našu dužnost prema kraljici, Komonveltu i našim patronima“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, taj „geografski balans“ omogući će im da odgajaju svog sina uz uvažavanje kraljevske tradicije, ali će pružiti svojoj porodici „prostor da se fokusira na sljedeće poglavlje, što uključuje pokretanje novog dobrotvornog entiteta“.

U saopštenju se dodaje da su se britanski princ i vojvotkinja od Saseksa odlučili na promjenu posle višemesečnog razmišljanja i međusobnih razgovora.

„Megzit“ trese Britaniju, kraljica zatečena

Povlačenje princa Harija i njegove supruge Megan Markl sa kraljevskih dužnosti glavna je vijest danas u britanskoj štampi, koja prenosi da o toj odluci čak ni kraljica Elizabeta nije bila obaviještena.

Reklama

Po uzoru na termin Bregzit, povlačenje prinčevskog para mediji su prozvali kovanicom „Megzit“.

Kraljevska porodica je povređena i razočarana tom odlukom, piše BBC i navodi da Hari i Megan nisu o tome konsultovali nijednog člana kraljevske porodice.

U kratkoj reakciji Bakingemska palata je navela da razumije njihovu želju za drugačijim pristupom, ali da će za „komplikovana pitanja“ trebati vremena.

„Nisu rekli čak ni kraljici“, piše „Dejli Miror“ pozivajući se na neimenovani izvor koji dodaje da je par time pokazao potpuno nepoštovanje kraljevske porodice.

Više je pitanja nego odgovora, piše BBC navodeći neka od njih: kakva će biti nova uloga Harija i Megan, kakav će odnos imati sa ostatkom kraljevske porodice, gde će živjeti, šta će raditi, ko će brinuti o njihovoj bezbjednosti…

Neki to mogu vidjeti kao opadanje monarhije u 21. vijeku, ali sa druge strane, Megan i Hari su doprli do ljudi do kojih nijedan član kraljevske porodice nije i ujedno predstavljali osvježenje te institucije.

Reklama

Britanski tabloid „San“ na naslovnoj strani piše da je kraljica „duboko potrešena“, a da odlazak Harija i Megan izaziva „građanski rat“ u porodici.

Navodi se da je okidač za njihovu odluku bilo nedavno objavljivanje fotografije na kojoj je kraljica Elizabeta Druga s troje najbližih nasljednika prijestolja: najstarijim sinom Čarlsom, unukom Vilijamom i praunukom Džordžom.

„Ova slika je najjasniji pokazatelj da se Hari i Megan ne smatraju dijelom budućnosti ove institucije. Sa njihovog stanovišta, od tog trenutka nije više bilo smisla da budu tu“, rekao je jedan izvor za „San“.

Hari je šesti u redu za nasleđivanje trona – iza princa Čarlsa, princa Vilijema i njegovo troje djece.

 

(rtv.rs)

Reklama

SHOWBIZ

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

Objavljeno

 

Od

Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

MojMarket puzlijadom za bebe obilježava završetak projekta „Vratile se rode“

Objavljeno

 

Od

U subotu, 1. februara, trgovački lanac mojMarket organizuje puzijadu za bebe, kojom će označiti kraj projekta „Vratile se rode”. (više…)

Nastavite čitati

SHOWBIZ

Bliže se nominacije! Al Pacino i Robert De Niro u trci za Oscara?

Objavljeno

 

Od

‘The Irishman’ film Martina Scorsesea osim što okuplja jaku glumačku ekipu koristi i revolucionarnu VFX tehnologiju pomlađivanja koja je uz honorare vrhunskih glumaca napuhala budžet filma na vrtoglavih 150 milijuna dolara. (više…)

Nastavite čitati

U trendu