Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Efikasno upravljanje poslovnim procesima

Objavljeno

 


Naučite kako mapirati, dizajnirati i automatizirati operativne procese koristeći kombinaciju strategije, tehnologije i menadžmenta.

Centar za poslovnu edukaciju organizuje dvodnevnu interaktivnu radionicu „Efikasno upravljanje poslovnim procesima
u srednjim i velikim organizacijama“ koja će se održati u Sarajevu 11. i 12. aprila 2019. godine.

Naučite osnove efikasnog upravljanja poslovnim procesima u srednjim i velikim organizacijama. Optimizirajte novac, vrijeme i resurse.

Upravljanje poslovnim procesima (eng. Business Process Management, BPM) je disciplina koja integriše strategiju i ciljeve organizacije sa očekivanjima klijenata fokusirajući se na end-to-end procese.

BPM uključuje strategije, ciljeve, kulturu organizacije, strukturu, uloge, procedure, metodologije i IT alate kako bi analizirali, dizajnirali, unaprijedili, kontrolisali i kontinuirano poboljšavali procese. Otkako su ljudi organizovani unutar pravougaonika koji predstavljaju odjele u organizacijskoj šemi, često se čini da rubovi tih pravougaonika postaju čvrste barijere.

Komunikacija preko ovih barijera je ograničena, zaposlenici realizuju i brinu samo za one zadatke koji su vlasništvo njihovog odjela. Svaki odjel nastoji maksimizirati svoj utjecaj i ovlasti te prilikom optimizacije poslovanja pažnju usmjerava uglavnom na vlastiti odjel. Obično rezultat ovakvog načina rada i razmišljanja su konfliktni ciljevi i konfliktne akcije između različitih odjela, što utiče na rezultat preduzeća u cjelini koji je na kraju lošiji od optimalnog.

Reklama

Prijave su u toku. Broj učesnika je ograničen na 16.

Više informacija i prijavu možete preuzeti OVDJE.

 

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu