Connect with us

LISTE

Lista najpopularnihih gradova prema Airbnb-u u 2019. godini

Objavljeno

 


Ponovo je došlo vrijeme u godini kada svi ljubitelji putovanja planiraju nove avanture za nadolazeću 2019. godinu. Airbnb je tu kako bi pomogao u odluci dajući listu 19 najboljih destinacija za 2019.godinu. Na vrhu liste je Kaikoura (Novi Zeland), potom Xiamen (Kina) te Puebla (Meksiko).

Lučki kineski grad ostvario je porast od 238 posto u rezervacijama

Airbnb kompanija napravila je listu destinacija prema internim podacima u kojima su vidljivi porasti u rezervacijama, pretraživanjima i „popisima želja“ korisnika napravljenih u 2018. godini za 2019. U odnosu na one napravljene 2017. za 2018. godinu.

„Mnoge destinacije, poput Kaikoure i Puebla još se oporavljaju od potresa i požara koji su ih pogodili.“ izjavio je Ali Killam, portparol potrošača na Airbnb-u. No, upravo te prirodne katastrofe mogu privlačiti turiste na te destinacije, nagađaju iz Airbnb-a.

Obalni grad Kaikoura, vodeći lokalitet na Novom Zelandu, 2016. godine bio je pogođen potresom jačine magnitude od 7,8, no otada je zabilježen porast rezervacija od 295 posto i povećanje pretraživanja za 210 posto. Zahvaljujući mogućnosti online rezervacije prijevoza posjetitelji su mogli vidjeti foke i ostali morski život u tom gradu.

Drugi na listi Airbnb-a je Xiamen, lučki kineski grad koji je ostvario porast od 238 posto u rezervacijama. Xiamen je idealan za ljubitelje morske hrane koji prema Airbnb-u omogućuje jednostavan pristup okolnim ostrvima, uključujući i Kulangs, ostrvo pod zaštitom UNESCO-a.

Reklama

Meksička regija Puebla udaljena je svega dva sata vožnje jugoistočno od Mexico Cityja, a zauzima treće mjesto Airbnb-jeve liste s porastom pretraživanja od 240 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao i povećanje na „popisu želja“ za 206 posto. Kao i Kaikoura, regija se obnavlja nakon potresa u 2017. godini te su nedavno započele obnove na građevinskim atrakcija. Grad Puebla, glavni je grad regije i četvrti po veličini u Meksiku s više od 350 crkvi.

Airbnb lista Top destinacija za 2019. godinu:
19. Kaikoura, Novi Zeland
18. Xiamen, Kina
17. Puebla, Meksiko
16. Normandy, Francuska
15. Great Smoky Mountains, SAD
14. Provincija Buenos Aires, Argentina
13. Accra, Ghana
12. Mozambique
11. Outer Hebrids, Škotska
10. Wakayama Prefecture, Japan
9. Planine Catskill i dolina Hudson, SAD
8. Santa Catarina, Brazil
7. Batumi, Gruzija
6. Winnipeg, Kanada
5. Pondicherry, Indija
4. Uzbekistan
3. Calabria, Italija
2. Andaluzija, Španija
1. Taiwan

 

Izvor: bankar.me

LISTE

Na prestižnoj listi Financial Timesa prvi put uvrštena i kompanija iz BiH

Objavljeno

 

Da naša zemlja još uvijek može proizvesti uspješne poslovne priče dokaz je i posljednje priznanje Financial Timesa. Ovaj ugledni svjetski list je na svoju listu najbrže rastućih evropskih kompanija i to na 187. mjesto uvrstio i Ministry of Programming. Ovo je prva naša kompanija na ovoj prestižnoj listi. (više…)

Nastavite čitati

LISTE

Bezos i dalje najbogatiji na svijetu, bivša žena na 25. mjestu

Objavljeno

 

Od

Izvršni direktor i osnivač „Amazona“ Džef Bezos okončao je prošlu i započeo novu 2020. godinu kao najbogatiji čovjek na svijetu sa procjenjenim bogatstvom od 115 milijardi dolara. (više…)

Nastavite čitati

LISTE

Ko je zaradio najviše novca u 2019. godini?

Objavljeno

 

Od

Bogataši

Najviše novca od svih ljudi na svijetu ove godine je zaradio Francuz Bernard Arnault, vlasnik komapnije LVMH – 35,5 milijardi dolara, piše BiznisInfo. (više…)

Nastavite čitati

U trendu