Connect with us

PUTOVANJA

Putovanja automobilom uskoro bi mogli zamijeniti povoljni letovi avionom

Objavljeno

 

Ukoliko se ambiciozna vizija Rudda Davisa ostvari, možete slobodno da zaboravite na višednevna putovanja privatnim autom. Bivši izvršni direktor kompanija USA Today i Groupon želi učiniti letenje avionom jednakom udobnim kao i vožnju automobilom te da izjednači iskustvo putovanja na 50 i 500 kilometara.

Najveći izazov je, kaže Davis, natjerati ljude da povjeruju njegovim planovima.

“Ukoliko razmišljaju o luksuznom avionskom putovanju, putnici ne bi trebali misliti o nama. U našim avionima nema kauča”, kroz smijeh je rekao Davis uglednom listu Forbes, prenosi Klix.

Davis je posljednje tri godine proveo u razvijanju BlackBirda, startupa koji povezuje putnike s privatnim aviokompanijama i pilotima. Putnici se mogu priključiti postojećem planu leta i zakupiti slobodna mjesta. Takođe, putnici su u mogućnosti i da unajme avion za putovanje od područja zaliva San Francisca do jezera Tahoe, a zatim odabrati pilota s prethodno odobrene liste obučenih pilota za komercijalne letove.

No, važno je napomenuti kako Rudd Davis ne vjeruje sam u ovu viziju. U utorak iz BlackBirda su saopštili da je prikupljeno deset miliona dolara za ulaganje u ovaj projekt.

Ipak, ostaje pitanje da li je BlackBird sposoban da dovoljno zainteresuje ljude za privatna putovanja avionom kako bi se snizile cijene letova.

Cijene za letove od Oaklanda do Las Vegasa kretale su se od 99 dolara za unaprijed ugovorene letove, dok je cijena oko 1.100 dolara za one putnike koji bi željeli sami da zakupe let. Osim toga, putnici mogu zahtijevati i automobil kada stignu na svoje odredište, što takođe može biti privlačno imućnim zakupcima.

“Stvarno, ono na čemu radimo jeste održavanje niskih cijena kako bi ljudi dobili priliku da isprobaju ovaj proizvod i kako bismo mi mogli održati korak sa sve većom potražnjom. Sredstva od deset miliona dolara sigurno će biti od pomoći”, rekao je Davis.

 

Izvor: bankar.me

BIZLIFE

Deset najboljih naslova o putovanjima po izboru Forbsa

Objavljeno

 

Neko je jednom rekao kako se uspjeh velikih putopisa ne može mjeriti nagradama, već „pređenim“ miljama ili kilometrima. To se ne odnosi na milje koje su autori putopisa opisali, već na sve te kilometre koje čitalac u svojoj glavi „pređe“ tokom čitanja knjiga. Na sve te kilometre koji su pokrenuli maštu, inspirisali čitaoca da pješači, vozi i leti. (više…)

Nastavite čitati

PUTOVANJA

Gdje i kako možemo putovati?

Objavljeno

 

Zbog sve većeg broja zaraženih, većina zemalja stavila je rampu za BH državljane. Putovati samo sa pasošem bez ikakvih ograničenja možemo u svega tri države. Srbiju, Albaniju i Tursku. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

U trendu

© 2023 Privrednik. Sva prava zadržana. Developed by adsoft.