Connect with us

OSTALO

easyJet ponovo pokreće prodaju paket aranžmana

Objavljeno

 


Britanski niskobudžetni avioprevoznik easyJet objavio je u utorak da će ponovo klijentima ponuditi turističke paket aranžmane, nastojeći po svemu sudeći da popuni prazninu nastalu propašću Thomasa Cooka, pišu britanski mediji.

EasyJetom godišnje u Evropu leti oko 20 miliona ljudi ali samo 500 hiljada putnika rezerviše preko njih i smještaj, navodi BBC.

Objašnjavajući odluku o ponovnom uvrštenju godišnjih odmora u ponudu, u EasyJetu objašnjavaju: “Ukupno europsko tržište paket aranžmana vrijedi oko 61 milijardu funti godišnje. Samo je tržište Ujedinjenog Kraljevstva vrijedno 13 milijardi funti a u proteklom je razdoblju godišnje raslo šest posto”.

“Klijenti danas drugačije provode odmor, znamo da žele aranžmane različitog trajanja, ne tradicionalnih sedam ili 14 noćenja”, ističu u irskoj kompaniji.

Najava proširenja ponude objavljena je uz izvještaj o poslovnim rezultatima u godini 2018/2019., koja je završila u septembru. Dobit prije poreza pala im je 26 posto, na 427 miliona funti (500,4 miliona eura). Prihodi su porasli 8,3 posto, na 6,38 milijardi funti.

 

Reklama

Bankar.me

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu