Connect with us

ŽIVOTNA SREDINA

U ekološkoj akciji prikupljeno 1.433 stara velika kućanska aparata u BiH

Objavljeno

 


U velikoj ekološkoj akciji „Staro za novo s popustom“ koju su započeli krajem prošle godine u novembru, Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim vlastitim maloprodajnim Gorenje STUDIJIMA i ZEOS eko-sistem ovlašteni sistem operater, zaključno sa oktobrom prikupljeno je 1.433 stara velika kućanska aparata.

Već sada je premašen prvobitno planirani cilj od #1000recikliranihaparata što samim tim potvrđuje uspješnost ove ekološke akcije, koja je za cilj imala edukaciju i podizanje svijesti potrošača u Bosni i Hercegovini o važnosti sigurnog i odgovornog zbrinjavanja električne i elektronske opreme nakon prestanka upotrebe i kraja životnog vijeka aparata.

Podsjećamo da je ova akcija osim sigurnog zbrinjavanja starih aparata, predajom ovlaštenim reciklerima, uz Gorenje Commerce omogućena i povoljnija kupovina novog aparata uz predaju starog aparata sa popustom i do 5% za kupovinu aparata većeg i boljeg energetskog razreda. Samim tim osim što je sigurno zbrinut stari aparat, kupci su bili motivisani i za kupovinu novog Gorenje aparata veće energetske učinkovitosti koji zahvaljujući svojim unaprijeđenim karakteristikama dodatno štede vrijedne resurse (struju, vodu i vrijeme).

Time se potvrđuje posvećenost Gorenja da svojim kupcima omogući korištenje aparata u duhu svog slogana „Life Simplified“, gdje korisnik nema potrebu da brine o stvarima kao što su: sigurno zbrinjavanje starog aparata, učinkovitost i efikasnost novog aparata, funkcionalnost i jednostavnost upravljanja kojima se olakšava upotreba korisnicima i time omogućava više slobodnog vremena za uživanje u stvarima koje volite.

U zajedničkoj akciji ovlaštenog operatera sistema ZEOS eko-sistem i Gorenje Commerce, koja traje do kraja novembra ove godine i dalje je moguće da predajom starog aparata (veš mašine, sušilice, škrinje, frižidera, zamrzivača, mašine za suđe, štednjaka) ostvarite popust 5% ili 3% za kupovinu novog Gorenje aparata u Gorenje STUDIJIMA u zavisnosti od energetskog razreda novog aparata kojeg kupujete.

Više o ovoj akciji potražite na WEB stranicama: www.gorenje.ba i www.zeos.ba.

Reklama

Tok akcije pratite i na društvenim mrežama pod jedinstvenom hešteg oznakom #1000recikliranihaparata.

ENERGETIKA

Lideri G20 će odrediti cilj ograničavanja zagrijavanja

Objavljeno

 

Lideri Grupe 20 najbogatijih zemalja svijeta poručiće ovog vikenda da se moraju preduzeti hitni koraci kako bi se održao cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stepeni Celzijusa, navodi se u nacrtu saopštenja. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Park prirode „Orjen“: Bogatstvo endemičnih vrsta i šansa za razvoj turizma

Objavljeno

 

Područje Orjena kod Trebinja, koje je Vlada Republike Srpske proglasila Parkom prirode, bogato je stanište endemičnih biljnih i životinjskih vrsta, a, osim izuzetnog ekološkog značaja, predstavlja veliki turistički potencijal ovog grada i cijele Republike Srpske. (više…)

Nastavite čitati

ŽIVOTNA SREDINA

Apel za zabranu gradnje MHE: Leondardo DiCaprio protiv Vlade FBiH

Objavljeno

 

Globalnom apelu koji je upućen Federaciji BiH za zabranu izgradnje mini hidrocentrala pridružio se i poznati glumac Leonardo DiCaprio, koji je već godinama aktivan kao okolišni aktivista. (više…)

Nastavite čitati

U trendu