Connect with us

OSTALO

Predstavnici noćnih klubova i kafana traže ukidanje zabrane rada

Objavljeno

 


Predstavnici noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada, jer kako navode, nakon stabilizacije pandemije virusa kovid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja.

Oni su podsjetili da su počeli sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja.

Kako navode, sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svjetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

„Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrože mjere zabrane iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje“, podsjećaju predstavnici noćnih klubova i kafana.

Oni takođe ističu da je ovaj problem ujedinio je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada.

Kažu da porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljači i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici Republike Srpske masovno odlaze u Federaciju BiH , Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova, te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa velikim brojem ljudi.

Reklama

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana apeluju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada.

Oni napominju da su ovu inicijativu podržali i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu