Connect with us

BIZNIS

DINECO: Domaći brend za svjetsko tržište

Objavljeno

 


Posjetili smo DINECO, kompaniju koja više od 18 godina gradi svoju priču kroz brojne opremljene stanove i ostvarene ideje klijenata širom Bosne i Hercegovine. Njihov put, započet prije gotovo dvije decenije, danas je prepoznat i na evropskom tržištu, zahvaljujući izvozu namještaja u Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Njemačku, a od nedavno i u Austriju.

Razvojni put

Osnovana prije 18 godina, kompanija DINECO započela je svoju djelatnost u skromnim uslovima, sa jasnom vizijom da postane prepoznatljivo ime u svijetu namještaja. Prvobitno su djelovali u malom proizvodnom prostoru sa ograničenim brojem zaposlenih, ali sa velikim entuzijazmom i jasnom vizijom razvoja. Kroz godine, DINECO je kontinuirano ulagao u inovacije i kvalitet, što im je omogućilo da se prošire i ojačaju svoju poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Posvećenost kvalitetu i zadovoljstvu klijenata ubrzo je prepoznata, što je rezultiralo povećanom potražnjom i širenjem poslovanja. Od samih početaka, DINECO se fokusirao na pružanje visokokvalitetnog namještaja po mjeri, osluškujući potrebe svojih klijenata i prilagođavajući se tržišnim trendovima. Njihov prvi veliki iskorak bio je uvođenje napredne tehnologije i modernizacija proizvodnog procesa, što je omogućilo povećanje kapaciteta i efikasnosti.

Uspjeh na domaćem tržištu otvorio je vrata za internacionalizaciju. Prvi koraci na međunarodnom tržištu bili su izazovni, ali zahvaljujući kvalitetu proizvoda i posvećenosti timu, DINECO je uspio uspostaviti čvrste poslovne veze u susjednim zemljama. Kroz strateška partnerstva i kontinuirano ulaganje, kompanija je proširila svoju prisutnost na evropskom tržištu.

Prošle sedmice, DINECO tim je u u Beču promovisao svoje proizvode i mogućnosti proizvodnje. Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču i predstavljao je značajan korak za kompaniju, ali i za cijeli privredni ambijent u Hercegovini.

 „Kao posljedica sve veće potražnje za našim namještajem širom regiona, a na poziv Predstavništva Republike Srpske u Beču, organizovali smo značajan događaj na koji su se odazvali naši kupci iz Austrije, arhitekti, investitori, privrednici, ali i potencijalni klijenti. Sve je bilo na visokom nivou i ponosni smo jer je ovim ozvaničen naš put ka tom tržištu„, izjavila je Milica Nosović, PR menadžer kompanije DINECO.

Reklama

Povećanje broja zaposlenih

Proširenje poslovanja pratio je i značajan rast broja zaposlenih. Na kraju 2022. godine, DINECO je imao 63 zaposlena, dok se taj broj u 2023. povećao na 100, a danas imaju više od 130 radnika.

Ovo značajno proširenje našeg tima dodatno govori o potrebama tržišta za naše proizvode, te bih iskoristila priliku i da pozovem sve ambiciozne mlade ljude koji bi voljeli raditi u ovoj kompaniji da nam se jave„, dodala je Nosović.

Povećanje broja zaposlenih nije samo brojka za DINECO; to je pokazatelj rasta i razvoja kompanije. Svaki novi zaposleni donosi svježe ideje i energiju koja doprinosi daljnjem uspjehu kompanije. Ulaganjem u ljude, DINECO osigurava da imaju sve potrebne resurse za održavanje visokog standarda kvaliteta i usluge koji su postali njihov zaštitni znak.

Kontinuirano ulaganje u proizvodne pogone

Među učesnicima u Beču bili su i predstavnici dvije vodeće kompanije sa kojima DINECO sarađuje: EGGER, proizvođač pločastih materijala, i HOLZ-HER, proizvođač mašina instaliranih u DINECO-vim pogonima u Trebinju i Banjoj Luci. Ova saradnja omogućila je DINECO-u da unaprijedi svoje proizvodne kapacitete i osigura vrhunski kvalitet svojih proizvoda.

Proizvodni i prodajni pogon u Banja Luci, pokrenut prošle godine nakon akvizicije firme MC Milan, već je opravdao svoje postojanje i pridobio veliki broj zadovoljnih klijenata sa tog područja.

Reklama

Ovim smo rasteretili proizvodnju i regionalno podijelili kupce, tako da naši cijenjeni kupci iz banjalučke regije više ne moraju putovati u Trebinje da kupe kuhinju, ormare ili kancelarijski namještaj, već to mogu učiniti u našoj kompaniji sa sjedištem u Banja Luci„, rekla je Nosović.

DINECO nastavlja ulagati u svoje proizvodne pogone, što pokazuje i najnovija instalacija robot lakirnice u banjalučkom pogonu. Ova robot lakirnica omogućava izradu sve traženijeg namještaja po mjeri u visokokvalitetnom lakiranom medijapanu. Lakirani medijapan nudi, ne samo izvanredan kvalitet, već i različite mogućnosti izrade, uključujući popularne kanel fronte koje dodaju sofisticirani estetski dodir svakom komadu namještaja.

Ovi napori ne samo da unapređuju proizvodne procese, već i osiguravaju da DINECO ostane konkurentan na tržištu, pružajući klijentima proizvode koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i dizajna.

Referenc lista kao garancija

Među brojnim uspješnim projektima ove kompanije, izvojićemo jedan od značajnijih, a to je opremanje luksuznog kompleksa Petram resort & Residences, u Savudriji, Republika Hrvatska. Investitor je kompaniji DINECO povjerio opremanje 168 apartmana i 9 luksuznih vila.

Petram Resort & Residences mjesto je moderne gradnje vrhunskog kvaliteta, premium opreme i neponovljivog iskustva odmora. Za nas veliki poduhvat i veliki uspjeh. Pokazali smo da smo izvoznici od povjerenja, da imamo ozbiljan tim i kapacitet proizvodnje”, zaključila je Nosović.

Kompanija ističe da za njih „nema velikih i malih klijenata, svi klijenti su nam podjednako važni i svima ćemo se posvetiti do kraja.“ Svi klijenti, bez obzira na veličinu narudžbe, dobijaju istu pažnju i predanost, što je jedan od ključnih faktora uspjeha ove kompanije.

Više informacija o kompaniji DINECO možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu www.dinecogroup.comdruštvenim mrežama, ili pozivom na kontakt telefon 059/270-530.

Reklama

Herceg Biznis

FINANSIJE

Otključajte svoju finansijsku budućnost! Sa MS Loans na korak od uspjeha

Objavljeno

 

Od

Prvi alternativni investicioni fond u Bosni i Hercegovini počinje sa radom, što znači da od danas preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća imaju alternativni izvor za finansiranje svojih potreba i svog poslovanja.

Zaključno sa 02.07.2024. godine uspješno je završena početna ponuda udjela za Otvoreni specijalizovani alternativni investicioni fond za ulaganje u potraživanja po datim zajmovima sa privatnom ponudom „MS Loans“. Pravilima Fonda bilo je predviđeno da početna ponuda može da traje 90 dana, međutim potrebni iznos sredstava od 1.000.000 KM je prikupljen u dosta kraćem roku, čime je okončana početna ponuda udjela.

„MS Loans“ je prvi alternativni investicioni fond u Bosni i Hercegovini, a Fond će davati zajmove mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Fond je osnovan sa ciljem da privrednim subjektima omogući brži, jednostavniji i fleksibilniji pristup finansijskim sredstvima koja su im potrebna za redovan rad i razvoj.

Inače, ovo je osmi investicioni fond kojim upravlja Društvo za upravljanje investicionim fondovima „Management Solutions“ d.o.o. Banja Luka, a ukupna imovina svih fondova kojima upravlja Društvo iznosi preko 33 miliona KM. „Management Solutions“ već 17 godina svojim klijentima nudi prepoznatljiva upravljačka rješenja i omogućava im ulaganje slobodnih sredstava u respektabilne investicione fondove, čija imovina se investira kako na domaćem tržištu, tako i na razvijenim svjetskim tržištima.

Više informacija o Fondu možete pronaći ovdje

Nastavite čitati

NOVOSTI

Dodik: Srpska spremna za eksploataciju litijuma sa Srbijom – Opozicija i građani protiv

Objavljeno

 

Od

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak da je RS spremna i zainteresovana da zajedno sa Srbijom učestvuje u eksploataciji minerala, posebno litijuma, prenosi portal Indikator.

On je pozdravio potpisivanje u Beogradu Memoranduma EU i Srbije o razumijevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima i ocijenio da je to „veoma značajan iskorak za dalji napredak i razvoj Srbije“.

To je sigurno jedan od strateških projekata za koje se borio predsjednik Aleksandar Vučić i čiji rezultati će biti veoma vidljivi, a koji će mnogo značiti za dalji napredak i finansijski procvat Srbije. Kao što je Srbija, tako je i RS spremna da ide istim putem i sa istim ciljem koji vodi samo do jednog – ekonomskog procvata i razvoja, otvaranja novih fabrika, i što je najvažnije do otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanja ljudi čime se garantuje njihov opstanak u RS – kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Po njegovim riječima, istraživanja su pokazala da Republika Srpska „obiluje značajnim količinama mineralnih sirovina“ koje su danas veoma tražene u zemljama EU i širom svijeta.

Naše potencijale ćemo svakako pridružiti naporima Srbije i naših drugih prijatelja i partnera u Evropi i svijetu, vodeći odgovornu politiku, prije svega u interesu RS i naših stanovnika, primarno vodeći računa o ekološkim pitanjima i pitanjima zaštite zdravlja, gdje će struka biti potpuno uvažena i uključena – najavio je Dodik.

Poslije Majevice, istraživanja i na Sinjakovu, u Prijedoru i Zvorniku

Reklama

On je govoreći o potencijalima Srpske i bogatstvu minerala prije nekoliko dana istakao da je istraženo ležište litijuma, magnezijuma i bora na Majevici, na području Lopara, a dalje se provode aktivnosti na istraživanju olova, cinka i prateće mineralizacije kod Foče, na Ozrenu, kod Srebrenice i Bratunca.

Bakar, željezo i prateće mineralizacije se istražuju na Sinjakovu, željezo kod Prijedora, dok je područje oko Zvornika interesantno za istraživanje bora, litijuma, natrijuma, kalijuma, stroncijuma i prateće asocijacije elemenata – istakao je tada Dodik za Srnu.

Opozicija navodi da građani ne žele rudnikeSrpska demokratska stranka (SDS) ocijenila je da je najava geoloških istraživanja, potom i rudarenja od Prijedora duž Republike Srpske, pokušaj da se nadomjesti ono što je prethodnih godina entitetska vlast „opljačkala i devastirala“.

Nemamo povjerenje u iskrenost aktuelnog rukovodstva RS po pitanju geoloških istraživanja. Vlast je prije mjesec dana uskratila pravo lokalnim zajednicama da daju saglasnost za geološka istraživanja na teritoriji opština na kojim se ruda nalazi. Na taj način su lokalne zajednice zaobiđene iz procesa geoloških istraživanja – rekao je novinarima u Banjaluci potpredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga.

U Loparama na Majevici geološkim istraživanjem je utvrđeno da je to područje bogato litijumom, ali je načelnik te opštine Rado Savić izjavio je da su tamošnji građani rekli da ne žele rudnik litijuma jer je potencijalno loš, s obzirom na to da bi bio na samo nekoliko stotina metara od centra Lopara.

Na 25 kvadratnih kilometara planiran je površinski kop čije otvaranje bi dovelo do raseljavanja tih ljudi. Prikupili smo potpise građana Lopara kroz građansku inicijativu i pokazali da se građani Lopara protive otvaranju rudnika – rekao je Savić, prenosi FTV.

Reklama

Indikator

Nastavite čitati

NOVOSTI

Čelni ljudi „Infinity grupe“ i „Siriusa“ osnovali novu grupaciju

Objavljeno

 

Od

Isti dan kada su banke zatvorile račune firmama „Infinity grupe“, vlasnici i direktori članica osnovali su novu firmu.

Kako saznaje Akta.ba iz registra kompanija, nova firma osnovana je na jučerašnji datum i zove se „Invictus Tehnology Group“ .

U vlasničkoj strukturi firme navode se Bojan Vujić, Nemanja Reljin, Radmila Bojanić i Vladimir Perišić. Direktor novoosnovane firme je Bojan Vujić, aktuelni direktor Infinity grupe.

Firma je registrovana kao društvo ograničene odgovornosti registrovano u Vidovdanskoj ulici u Banjoj Luci, na istom broju na kojem radi i kompanija Prointer.

Osnivački kapital preduzeća je 1.000 KM, a osnovna djelatnost trgovina na veliko računarima, perifernom opremom i softverom.

Podsjetimo, nakon uvedenih američkih sankcija i gašenjem računa u bankama, firme su rješenje našle u osnivanju novih pravnih lica.

Na press konferenciji najavili su stečaj ili likvidaciju postojećih firmi, osnivanje nove firme sa fokusom na IT sektor, te povlačenje iz medija.

Reklama

Iz Infinity International Group ranije su poručili da formiranjem potpuno novih kompanija, ni na koji način ne pokušavaju da zaobiđu ili izbjegnu sankcije, već da sačuvaju zaposlene.

Akta.ba

Nastavite čitati

U trendu