Connect with us

BIZNIS

DINECO: Domaći brend za svjetsko tržište

Objavljeno

 


Posjetili smo DINECO, kompaniju koja više od 18 godina gradi svoju priču kroz brojne opremljene stanove i ostvarene ideje klijenata širom Bosne i Hercegovine. Njihov put, započet prije gotovo dvije decenije, danas je prepoznat i na evropskom tržištu, zahvaljujući izvozu namještaja u Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Njemačku, a od nedavno i u Austriju.

Razvojni put

Osnovana prije 18 godina, kompanija DINECO započela je svoju djelatnost u skromnim uslovima, sa jasnom vizijom da postane prepoznatljivo ime u svijetu namještaja. Prvobitno su djelovali u malom proizvodnom prostoru sa ograničenim brojem zaposlenih, ali sa velikim entuzijazmom i jasnom vizijom razvoja. Kroz godine, DINECO je kontinuirano ulagao u inovacije i kvalitet, što im je omogućilo da se prošire i ojačaju svoju poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Posvećenost kvalitetu i zadovoljstvu klijenata ubrzo je prepoznata, što je rezultiralo povećanom potražnjom i širenjem poslovanja. Od samih početaka, DINECO se fokusirao na pružanje visokokvalitetnog namještaja po mjeri, osluškujući potrebe svojih klijenata i prilagođavajući se tržišnim trendovima. Njihov prvi veliki iskorak bio je uvođenje napredne tehnologije i modernizacija proizvodnog procesa, što je omogućilo povećanje kapaciteta i efikasnosti.

Uspjeh na domaćem tržištu otvorio je vrata za internacionalizaciju. Prvi koraci na međunarodnom tržištu bili su izazovni, ali zahvaljujući kvalitetu proizvoda i posvećenosti timu, DINECO je uspio uspostaviti čvrste poslovne veze u susjednim zemljama. Kroz strateška partnerstva i kontinuirano ulaganje, kompanija je proširila svoju prisutnost na evropskom tržištu.

Prošle sedmice, DINECO tim je u u Beču promovisao svoje proizvode i mogućnosti proizvodnje. Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču i predstavljao je značajan korak za kompaniju, ali i za cijeli privredni ambijent u Hercegovini.

 „Kao posljedica sve veće potražnje za našim namještajem širom regiona, a na poziv Predstavništva Republike Srpske u Beču, organizovali smo značajan događaj na koji su se odazvali naši kupci iz Austrije, arhitekti, investitori, privrednici, ali i potencijalni klijenti. Sve je bilo na visokom nivou i ponosni smo jer je ovim ozvaničen naš put ka tom tržištu„, izjavila je Milica Nosović, PR menadžer kompanije DINECO.

Reklama

Povećanje broja zaposlenih

Proširenje poslovanja pratio je i značajan rast broja zaposlenih. Na kraju 2022. godine, DINECO je imao 63 zaposlena, dok se taj broj u 2023. povećao na 100, a danas imaju više od 130 radnika.

Ovo značajno proširenje našeg tima dodatno govori o potrebama tržišta za naše proizvode, te bih iskoristila priliku i da pozovem sve ambiciozne mlade ljude koji bi voljeli raditi u ovoj kompaniji da nam se jave„, dodala je Nosović.

Povećanje broja zaposlenih nije samo brojka za DINECO; to je pokazatelj rasta i razvoja kompanije. Svaki novi zaposleni donosi svježe ideje i energiju koja doprinosi daljnjem uspjehu kompanije. Ulaganjem u ljude, DINECO osigurava da imaju sve potrebne resurse za održavanje visokog standarda kvaliteta i usluge koji su postali njihov zaštitni znak.

Kontinuirano ulaganje u proizvodne pogone

Među učesnicima u Beču bili su i predstavnici dvije vodeće kompanije sa kojima DINECO sarađuje: EGGER, proizvođač pločastih materijala, i HOLZ-HER, proizvođač mašina instaliranih u DINECO-vim pogonima u Trebinju i Banjoj Luci. Ova saradnja omogućila je DINECO-u da unaprijedi svoje proizvodne kapacitete i osigura vrhunski kvalitet svojih proizvoda.

Proizvodni i prodajni pogon u Banja Luci, pokrenut prošle godine nakon akvizicije firme MC Milan, već je opravdao svoje postojanje i pridobio veliki broj zadovoljnih klijenata sa tog područja.

Reklama

Ovim smo rasteretili proizvodnju i regionalno podijelili kupce, tako da naši cijenjeni kupci iz banjalučke regije više ne moraju putovati u Trebinje da kupe kuhinju, ormare ili kancelarijski namještaj, već to mogu učiniti u našoj kompaniji sa sjedištem u Banja Luci„, rekla je Nosović.

DINECO nastavlja ulagati u svoje proizvodne pogone, što pokazuje i najnovija instalacija robot lakirnice u banjalučkom pogonu. Ova robot lakirnica omogućava izradu sve traženijeg namještaja po mjeri u visokokvalitetnom lakiranom medijapanu. Lakirani medijapan nudi, ne samo izvanredan kvalitet, već i različite mogućnosti izrade, uključujući popularne kanel fronte koje dodaju sofisticirani estetski dodir svakom komadu namještaja.

Ovi napori ne samo da unapređuju proizvodne procese, već i osiguravaju da DINECO ostane konkurentan na tržištu, pružajući klijentima proizvode koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i dizajna.

Referenc lista kao garancija

Među brojnim uspješnim projektima ove kompanije, izvojićemo jedan od značajnijih, a to je opremanje luksuznog kompleksa Petram resort & Residences, u Savudriji, Republika Hrvatska. Investitor je kompaniji DINECO povjerio opremanje 168 apartmana i 9 luksuznih vila.

Petram Resort & Residences mjesto je moderne gradnje vrhunskog kvaliteta, premium opreme i neponovljivog iskustva odmora. Za nas veliki poduhvat i veliki uspjeh. Pokazali smo da smo izvoznici od povjerenja, da imamo ozbiljan tim i kapacitet proizvodnje”, zaključila je Nosović.

Kompanija ističe da za njih „nema velikih i malih klijenata, svi klijenti su nam podjednako važni i svima ćemo se posvetiti do kraja.“ Svi klijenti, bez obzira na veličinu narudžbe, dobijaju istu pažnju i predanost, što je jedan od ključnih faktora uspjeha ove kompanije.

Više informacija o kompaniji DINECO možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu www.dinecogroup.comdruštvenim mrežama, ili pozivom na kontakt telefon 059/270-530.

Reklama

Herceg Biznis

BIZNIS

Vujić: Zatvaramo Invictus Technology Group, tužićemo banke

Objavljeno

 

Od

Direktor Invictus Technology Group-a Bojan Vujić rekao je da su donijeli odluku da zatvore ovu kompanije. Najavio je i moguće tužbe protiv banaka, jer su im, kako je rekao, onemogućili poslovanje.

Preko 110 ugovora je raskinuto, a preostalim ljudima će biti u narednim mjesecima raskinuti ugovori. Naći ćemo način kako da izmirimo sve obaveze prema radnicima i državi – rekao je Vujić.

Kaže da su sve one uslove koje je zakon propisao ispunili.

Zakon o unutrašnjem platnom prometu nalaže da svaki poslovni subjekat je dužan da otvori račun u banci, što znači da je banka dužna da ga otvori. Banke su se stavile iznad propisa. Da ne bude zabune, obavljanje javnog prometa je javno ovlaštenje koje su banke dužne da poštuju. To nije dobra volja. Na ovaj način banke su zloupotrijebile svoj položaj i prekršile Zakon o bankama Republike Srpske. Dovode nas u situaciju da sve odluke koje smo donijeli ponovo preispitamo. Prikupićemo svu dokumentaciju i prema onima koji su nam nanijeli štetu ići ćemo sa tužbama – rekao je Vujić.

Najavio i dvije inicijative koje će ići prema Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon ovog nezabilježenog pravnog nonsensa, došli smo u situaciju da neko ko posluje po zakonu Srpske i BiH ne može da ostvari svoje pravo, a što za posljedicu ima otpuštanje radnika i gašenje privrednih subjekata. Uputićemo dvije inicijative, a u narednim danima počećemo sa prikupljanjem potpisa – rekao je Vujić.

Reklama

Prva inicijativa je izmjena Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Predložićemo izmjenu zakona prema kojem neko može da otvori i zatvori račun. Ovako definisan Zakon ostavlja mogućnost paušalnog tumačenja. Ovo nije samo pitanje nas, nego i budućih kompanija koje žele da posluju u privrednom prostoru Republike Srpske – naveo je Vujić.

Kaže da je, osim banaka koje su najodgovornije za ovu situaciju, odgovornost i na Agenciji za bankarstvo Republike Srpske.

Smatramo da samim okolnostima koje su se desile, Agencija za bankarstvo je trebalo da reaguje sa povećanom pažnjom. S obzirom da se banke ponašaju kako se ponašaju, Agencija ne inicira aktivnosti koja će ih vratiti u zakonske okvire, druga inicijativa preispitivanje rada i utvrđivanje odgovornosti rukovodstva Agencije za bankarstvo. Svojim nedjelovanjem oni su indirektni učesnici u otpuštanju radnika Agencija je bila dužna da naloži kontrole i koristi sve što joj zakon dozvoljava. Od toga nije urađeno ništa. Smatramo da NSRS koja imenuje rukovodstvo Agencije treba da da konačnu riječ postoji li odgovornost rukovodstva Agencije za bankarstvo – rekao je Vujić.

Vujić je poručio i da Ustavni sud Republike Srpske treba da odgovori da li banke postupaju u skladu sa Ustavom i evropskim konvencijama.

RTRS

Reklama
Nastavite čitati

BIZNIS

Mišković povlači “Standard” sa Sarajevske berze, šta je u pozadini

Objavljeno

 

Od

Do povlačenja će doći nakon što je srbijanski biznismen Miroslav Mišković preuzeo puno vlasništvo nad ovom firmom. Kako saznaje BiznisInfo.ba, Nadzorni odbor ove firme jučer je donio oduku od reorganizciji, odnosno promjeni oblika društva.

Reorganizacija će se izvršiti promjenom oblika iz dioničkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću, odnosno d.o.o. To znači da se ova firma više neće biti izlistana na Sarajevskoj berzi niti će se moći trgovati njenim dionicama. Također, neće biti dužna izvještavati dioničare i javnost o bitnim događajima vezanim za kompaniju.

Kako smo ranije pisali, Miškovićeva kompanija Delta Real Estate Beograd je već dugi niz godina većinski vlasnik “Standard Nekretnina”, a tokom tog perioda imala je 89 posto dionica.

No, ove godine je iznenada krenula u proces punog preuzimanja, najprije povećanjem kapitala za deset miliona KM, potom otkupom dionica a na kraju i takozvanim “istiskivanjem” malih dioničara.

Krajem avgusta Mišković je preuzeo puno vlasništvo na “Standard Nekretninama”.

Sama kompanija godinama je neaktivna, ima samo direktora i posluje s gubitkom. No, njena vrijednost leži u zemljištu na Stupu vrijednom oko 10 miliona KM na kojem Delta planira gradnju velikog projekta – tržnog centra i stambenog kompleksa.

Reklama

Nagađa se da bi puno preuzimanje firme, a sada i njeno povlačenje s berze, moglo značiti da Mišković konačno kreće u realizaciju ovog projekta te da nije želio dijeliti profit s drugim dioničarima, odnosno suvlasnicima.

biznisinfo.ba

Nastavite čitati

INVESTICIJE

Eksproprijacija zemljišta za aerodrom u Trebinju biće završena 2025. godine

Objavljeno

 

Od

Eksproprijacija zemljišta za potrebe izgradnje aerodroma u Trebinju, biće završena 2025. godine, saopšteno je nakon sjednice Vlade Republike Srpske koja je održana u Banjaluci.

Vlada je na sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, po hitnom postupku, a zakon će, kako je navedeno, biti donesen iz razloga što postupci eksproprijacije u 2020. godini nisu ni mogli biti započeti zbog pandemije virusa korona.

Odnosno, bili su usporeni zbog pandemije izazvane virusom kovid 19, te će se oni okončati u 2025. godini, a sve s ciljem izgradnje aerodroma i realizacije jednog ovakvog složenog projekta koji je od opšteg interesa za Republiku Srpsku – naglašeno je iz vladinog kabineta za odnose s javnošću.

eKapija

Nastavite čitati

U trendu