Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Novi ciklus certificiranog napredog studija LSDT

BANJA LUKA , SARAJEVO, MOSTAR – Trening “Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta“ je sastavni dio programa PrilikaPlus, podržanog od strane Švicarske konfederacije preko Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, a kojeg provodi Republička agencija za mala i srednja preduzeća (RARS). Projekat implementira Centar za razvoj i saradnju Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska, u saradnji sa trening centrom „Format“, BiH.”

Objavljeno

 


 

Prvi ciklus je brojao 20 polaznika iz renomiranih BH firmi i okruženja.

Suad Ećo, direktor Ećo Company: „Izuzetno sam zadovoljan sa naprednim studijem, jer imam priliku da dobijem nova znanja kako iz proizvodnje, tako i iz menadžmenta. Ovo je odlično ulaganje za razvoj i perspektivu firme i vec se osjete efekti koje počinjemo da primjenjujemo u cilju unaprijeđenja naših proizvoda i usluga“.

Jovanka Rožić, ekspert u domenu lakiranja i površinske obrade drveta:  „Najveća snaga ovog predavanja je spoj teorije i prakse, što bi trebalo da postoji u našem školstvu kojem nedostaje kontakt sa realnim sektorom. Mislim da bi ovu obuku trebali da prođu svi vodeći ljudi top menadžmenta kompanija, kako bi na pravi način organizovali, delegirali i struktuiraliaktivnosti proizvodnje i menadžmenta“.

Prezentacija novog ciklusa će se odvijati u tri grada i to prema sljedećim terminima: 04.07. u Banja Luci (hotel Jelena), 14.07. u Sarajevu (hotel Hollywood) i 15.07. u Mostaru (hotel Mostar).

Novi ciklus certificiranog naprednog studija počinje u septembru 2016 i traje osam mjeseci.Program obuke je podijeljen na pet međusobno povezanih modula. Prva četiri modula će biti implementirana u BiH (Banja Luka i Mostar), dok će zadnji modul biti implementiran u Bielu u Švicarskoj. Rok za prijavu na obuku je 26.08.2015.

Reklama

Program implementira Univerzitet za primijenjene nauke (BFH) iz Berna, Švicarska u saradnji sa Centrom Format. Ovaj univerzitet je vodeća i međunarodno priznata švicarska institucija za drvnu industriju sa iskustvom od preko 20 godina u razvoju vještina i kompetencija za drvnu industriju.

Program obuke je namijenjen profesorima/nastavnicima koji žele ažurirati svoja znanja, te srednjem i višem menadžementu u kompanijama iz drvnog sektora i proizvodnje namještaja za pozicije kao što su menadžer odjela, menadžer proizvodnje, marketing menadžer, menadžer kontrole kvaliteta, šef tehničke službe, tehnički direktor i sl.

Obuka će omogućiti polaznicima da identificiraju probleme u poslovnom okruženju i području odgovornosti, planiraju i implementiraju promjene u poslovnom okruženju, primjene novih tehnologija te osiguranje kvalitete procesa i proizvoda. Polaznici će kroz obuku unaprijediti svoje razumijevanje saradnje i interakcije različitih odjela u kompanijama kao što su upravljanje ljudskim resursima, finansije, proizvodnja, marketing, logistika itd.

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu