Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Kancelarijsko i arhivsko poslovanje – od olovke do magnetne trake

NEUM – INTERQUALITY d.o.o. Sarajevo Centar za razvoj poslovnih sistema i edukaciju organizuje seminar na temu Kancelarijsko i arhivsko poslovanje-od olovke do magnetne trake u Neumu, 24 – 26.08.2016. Prijave poslati do 16.08.2016.

Objavljeno

 


 

Kancelarijsko poslovanje je pomoćna djelatnost, a ne sporedna djelatnost,  od koje zavisi uspješan rad organa i organizacija. Ono osigurava uslove za rad organa i organizacija, priprema i koordinira njihovim radom na izvršavanju njihovih osnovnih funkcija. Kancelarijsko poslovanje nije samo sebi cilj, ono služi da se osnovni poslovi pravilno razumiju, planiraju, na vrijeme otpočnu i završe.  

Odlukom, uputstvom i internim aktima o kancelarijskom poslovanju uređuje se način vršenja kancelarijskog poslovanja u organima uprave, stručnim, tehničkim i drugim službama, te institucijama sa javnim ovlaštenjima, privrednim društvima i drugim pravnim licima.  

Seminar prati informatizaciju procesa elektronskog upravljanja dokumentima kroz sve njegove faze. Naglasak je na primjeni  elektronskog poslovanja na kojem danas leži kancelarijsko i arhivsko poslovanje kao i komunikacijuelektronskom poštom.  Informacijski sistemi za upravljanje dokumentacijom i arhivskom građom u elektronskom obliku predstavljaju rješenje problema i omogućuju jednostavan i brz pristup dokumentima pohranjenim u sistemu, pretraživanje dokumenata kao i mogućnost definisanja prava pristupa pojedinim vrstama dokumenata.    

Predavač:  Azemina Hujdur-Vrhovčić  Voditelj pisarnice  

Program seminara: 

Reklama

♦ Kancelarijsko i arhivsko poslovanje: propisi i savremeni alati;

♦ Obrasci evidencija u skladu sa propisima (zakonski i podzakonski akti);

♦ Elektronski protokol –način organizovanja i provođenja;

♦ Elektronska pošta – organizacija i primjena propisa;

♦ Pečat i faksimil – propisi i primjena;

♦ Zakon o tajnim podacima – evidencije  u skladu sa propisima i EU standardima.  

Reklama

Dnevni raspored rada: 

24.08.2016. Srijeda 10:00 – 16:00

25.08.2016. Četvrtak 09:00 – 16:00

26.08.2016. Petak  09:00 – 12:00  

Način rada na seminaru: 

Seminar je visoko interaktivan i pretpostavlja uključivanje u rad svakog sudionika seminara, izradu praktičnih vježbi i upitnika. Od metoda radi se rad u grupama, individualna analiza slučajeva i predavanje.

Reklama

INTERQUALITY d.o.o. Sarajevo Centar za razvoj poslovnih sistema i edukaciju I. Ljubovića br. 15.,  71000 Sarajevo     

Tel: +387 33 762 545;  Fax:+387 33 762 546;   

E-mail: [email protected] [email protected] www.interquality.ba 

Izvor. Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu