Amerima Aerodrom „Nikola Tesla“ bez mane

0

Američka agencija za bezbjednost saobraćaja nije imala nijednu zamerku na rad beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“. Izvršni direktor „Tesle“ Raša Ristivojević izjavio je da to znači da je srpska vazdušna luka potpuno spremna za letove za SAD i da oni praktično mogu da počnu odmah.

Ristivojević je istakao da je aerodrom u posljednje dvije godine napravio izuzetne rezultate u povećanju broja putnika i u kargo prometu, a povećao je i investicije i poboljšao finansijsko poslovanje.

– Napravili smo novi objekat Prolaz D, što nam je do tada bio sistemski problem, i na njegovo rešenje čekalo se 15 godina – rekao je izvršni direktor. – Od važnih investicija, sada nam predstoji izgradnja posebne platforme koju do sada aerodrom nije imao, kao i proširenje fingerskih hodnika. Sve to radimo kako bismo povećali komercijalne prihode, jer nam je cilj da u ovoj i narednoj godini povećamo prihod od komercijalnog poslovanja.

Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ od 23. juna ove godine uvodi direktan let na liniji Beograd – Njujork i biće jedina kompanija u regionu koja će imati tu liniju. Krajem januara dobila je sve potrebne dozvole i slotove za slijetanje na aerodrom „Džon F. Kenedi“ (JFK) u Njujorku. Poslednji let od Beograda do Njujorka bio je prije gotovo četvrt vijeka.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 7.30, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a slijetaće na JFK u podne po lokalnom vremenu, dok će petkom i subotom polijetati iz Beograda u 12.55 i slijetati u Njujork u 17.25.

 

Izvor: Vecernje novosti