Connect with us

BIZLIFE

FMCG Summit: Samo partnerski ćemo dalje rasti

U organizaciji InStore magazina i In Academy počeo je drugi FMCG Summit na kojem se okupilo više od 400 učesnika.

Objavljeno

 


 

Summit je otvorio Rešid Muratović, glavni i odgovorni urednik InStore magazina koji se zahvalio učesnicima, partnerma i sponzorima koji su prepoznali važnost ovog događaja. U uvodnom dijelu FMCG Summita učesnicima se također obratio i Federnalni ministar trgovine gospodin Zlatan Vujanović.

„Svim akterima Summita želim da se ostvare i projeciraju ciljeve na najbolji način i da nakon ovog Summita budemo svi zajedno proaktivnji“, rekao je Vujanović.

Nakon uvodnih pozdravnih govora uslijedila je prezentacija Zenela Batagelja iz istraživačke agencije Vaclicon, koji je govorio na temu „Šta da naprave diskonteri na tržištu – gdje su prilike i izazovi“?

Summit je nastavljen odličnom prezentcijom Edina Ibrahimovića, izvršni direktor za biznis operacije Bingo Export-Import Tuzla d.o.o., koji je učesnicima prezentirao „Kako vodeći trgovački lanac u BiH vidi bdućnost retaila?“

„Bingo je kao ozbiljan trgovac intenzivno radio na unutrašnjoj konsolidaciji i primjeni novih trendova“, rekao je Ibrahimović koji je također istakao važnost saradnje.

Reklama

„Samo partnerski ćemo dalje rasti zajedno“, zaključio je Ibrahimović.

Kristian Anić Kaliger iz istraživačke agencije Nielsen govoro je o izazovima i budućnostima FMCG U BiH na temu „Gdje su moje marke“. FMCG Summit Sarajevo predstavlja središnje mjesto okupljanja i najveći godišnji događaj za trgovački sektor u BiH.

Za sve dodatne informacije posjetite www.fmcg-summit.ba

 

Izvor: Klix.ba

Reklama
Nastavite čitati

BIZLIFE

Nepalcu je BiH obećana zemlja, većinu zarade šalje porodici

Objavljeno

 

Od

Ashok Tamang se prije godinu i po dana oprostio od supruge, 14-ogodišnje kćeri i tek rođenog sina, kako bi došao raditi kao građevinac u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevo je stigao iz Nepala, države u podnožju najvišeg svjetskog planinskog masiva Himalaja.

Tamag je jedan od oko 5.000 stranih radnika u Bosni i Hercegovini, čiji broj se skoro udvostručio od 2020. godine, pokazuju podaci entitetskih zavoda za zapošljavanje- piše Buka.

Najviše ih je ove godine došlo iz Turske, Srbije, Bangladeša, Kuvajta i Hrvatske, pokazuju isti podaci.

Tamang kaže da je iz Katmandua, prijestolnice Nepala, došao da radi u sarajevskoj građevinskom poduzeću “Omega Group”, kako bi sebi i porodici osigurao bolji život.

On je, uz još jedanaest zemljaka iz Nepala, u BiH došao posredstvom nepalske agencije za posredovanje pri zapošljavanju. Trebalo mu je, kaže, više od tri mjeseca da prikupi sve potrebne dokumente, jer građanima Nepala nije lako dobiti vizu za evropske zemlje, piše Radio Slobodna Evropa.

Reklama

Dodaje kako je radio na gradilištima u Prijedoru i drugim gradovima, te da je zadovoljan uslovima rada i smještaja.

Uz platu od 1.800 maraka (oko 900 eura), Tamang ima plaćen smještaj i tri obroka dnevno. Stoga većinu zarade može poslati u Nepal, gdje mjesečne plate često iznose samo par stotina američkih dolara.

Nisam još išao kući. Planiramo u sljedećih šest mjeseci i nadam se da ću ih vidjeti što prije. Razgovaramo često putem interneta, jer mi jako nedostaju”, kaže Tamang, jedan od oko 80 građana Nepala zaposlenih u BiH.

Buka

Nastavite čitati

PRIVREDA

Konferencija “Forward” sutra u Banjaluci: Digitalne inovacije preduslov rasta

Objavljeno

 

Digitalne inovacije kao preduslov za privredni i društveni rast biće u fokusu ovogodišnje konferencije “Forward”, koja će sutra u Banjaluci okupiti eksperte iz Srpske i regiona s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi te njihove primjene u domaćim malim i srednjim preduzećima. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu