Connect with us

BIZLIFE

6. Branding konferencija “Mind Your Brand”: Gost ekspert iz oblasti neuromarketinga Thomas Trautmann

Branding konferencija najjačim programom do sada, nastavlja sa predstavljanjem svjetskih trendova u oblasti brendinga i komunikacija.

Objavljeno

 


 

Sarajevo i ovog juna postaje regionalni centar diskusije na temu brendinga i komunikacija. „Mind Your Brand” slogan je šeste Branding konferencije, koja će se održati 3. juna u My FACE-u, čime nagovještava iznimno zanimljiv sadržaj i vrhunske predavače.  

Već smo navikli da Branding konferencija dovodi eminentne eksperte iz oblasti brendinga i marketinga, što potvrđuje i ovogodišnjim programom. Dolazak eksperta svjetskog renomea iz oblasti neuromarketinga Thomasa Trautmanna sigurno će privući veliku pažnju stručne javnosti. Gospodin Trautmann je partner u kompaniji SalesBrain, pioniru i lideru u ovoj oblasti. 

Očekuju nas vrlo interesantna predavanja i panel diskusije ostalih eksperata kao što su: Špela Oblak – CEO LUNA TBWA,  Slovenija, Damir Ciglar – CEO Imago, Hrvatska, Edin Mehić – CEO Kolektiv, BiH, Amina Karić – Vice President of Operations, Authority Partners, BiH, Haris Memić – CEO Dev Logic, BiH, Milad Čerkić – Osnivač kompanije Atlantbh BiH, Sanja Milinović – direktor odjela za direktni nastup na tržištu Hrvatski Telecom, Minka Gazibara – CEO Studio Marketing, BiH, Igor Štefanec – Corporate Communications Manager Ikea Hrvatska, Elma Pašić – CEO GFK, BiH.

„Sloganom konferencije „Mind Your Brand” šaljemo jasnu poruku da vodite računa o svom brendu. Fokus mora biti na konstantnom razvoju i unapređivanju pozicije u svijesti potrošača. Pri tome brandovi moraju ostati dosljedni vrijednostima iza kojih stoje, a u isto vrijeme biti dovoljno zanimljivi i stalno nuditi više od očekivanog.  Samo investiranjem u inoviranje brenda i održavanje interakcije s tržištem možete osvojiti nove i iznova zadiviti lojalne potrošače”, istakla je Vesna Beganović, Founder & CEO agencije Via Media.

Za više informacija o programu, predavačima, kao i Early Bird prijavama saznajte na www.branding.ba

Reklama

 

Izvor: Oslobođenje

Nastavite čitati

BIZLIFE

Nepalcu je BiH obećana zemlja, većinu zarade šalje porodici

Objavljeno

 

Od

Ashok Tamang se prije godinu i po dana oprostio od supruge, 14-ogodišnje kćeri i tek rođenog sina, kako bi došao raditi kao građevinac u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevo je stigao iz Nepala, države u podnožju najvišeg svjetskog planinskog masiva Himalaja.

Tamag je jedan od oko 5.000 stranih radnika u Bosni i Hercegovini, čiji broj se skoro udvostručio od 2020. godine, pokazuju podaci entitetskih zavoda za zapošljavanje- piše Buka.

Najviše ih je ove godine došlo iz Turske, Srbije, Bangladeša, Kuvajta i Hrvatske, pokazuju isti podaci.

Tamang kaže da je iz Katmandua, prijestolnice Nepala, došao da radi u sarajevskoj građevinskom poduzeću “Omega Group”, kako bi sebi i porodici osigurao bolji život.

On je, uz još jedanaest zemljaka iz Nepala, u BiH došao posredstvom nepalske agencije za posredovanje pri zapošljavanju. Trebalo mu je, kaže, više od tri mjeseca da prikupi sve potrebne dokumente, jer građanima Nepala nije lako dobiti vizu za evropske zemlje, piše Radio Slobodna Evropa.

Reklama

Dodaje kako je radio na gradilištima u Prijedoru i drugim gradovima, te da je zadovoljan uslovima rada i smještaja.

Uz platu od 1.800 maraka (oko 900 eura), Tamang ima plaćen smještaj i tri obroka dnevno. Stoga većinu zarade može poslati u Nepal, gdje mjesečne plate često iznose samo par stotina američkih dolara.

Nisam još išao kući. Planiramo u sljedećih šest mjeseci i nadam se da ću ih vidjeti što prije. Razgovaramo često putem interneta, jer mi jako nedostaju”, kaže Tamang, jedan od oko 80 građana Nepala zaposlenih u BiH.

Buka

Nastavite čitati

PRIVREDA

Konferencija “Forward” sutra u Banjaluci: Digitalne inovacije preduslov rasta

Objavljeno

 

Digitalne inovacije kao preduslov za privredni i društveni rast biće u fokusu ovogodišnje konferencije “Forward”, koja će sutra u Banjaluci okupiti eksperte iz Srpske i regiona s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi te njihove primjene u domaćim malim i srednjim preduzećima. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu