Connect with us

PRAVO

BANJA LUKA: Vijeće naroda RS-a

Vijeće naroda Republike Srpske nije danas postiglo saglasnost o pokrenutoj proceduri zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske i taj akt ide na dalje usaglašavanje na Zajedničku komisiju Vijeća naroda i Narodne skupštine Srpske, izjavila je danas predsjedavajuća Vijeća naroda Nada Tešanović.

Objavljeno

 


 

Tešanović je rekla novinarima nakon sjednice da nisu prihvaćeni amandmani na ovaj zakon koje su podnijeli klubovi hrvatskog i bošnjačkog naroda u Vijeću naroda.

Kemo Čamdžija iz Kluba bošnjačkog naroda rekao je da su uglavnom isti amandmani koji su i ranije bili podneseni na taj zakon, a odnose se na to da direktor i zamjenik direktora policije Srpske ne mogu biti iz istog naroda, te da se za nacionalnu strukturu zaposlenih koristi popis stanovništva iz 1991. godine.

Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima usvojila je Narodna skupština Republike Srpske na sjednici 7. aprila, a prigovor povrede vitalnog nacionalnog interesa podnijeli su klubovi Hrvata i Bošnjaka u Vijeću naroda.

Ovaj zakon bio je usvojen krajem decembra prošle godine, ali je ponovo vraćen u Narodnu skupštinu nakon što predsjednik Republike Milorad Dodik nije potpisao taj zakon. 

 

Reklama

Autor: Srna

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu