BAT se iz Hrvatske seli u Srbiju

0

 

Otvaranjem pogona vrijednog pet miliona evra, kompanija BAT je za 40 odsto uvećala svoje kapacitete i postala proizvodni centar zemalja članica CEFTA sporazuma.

Vučić: Srbija najbolje mesto za ulaganje

Premijer Srbije zahvalio se danas komaniji „Britiš Amerikan Tobako“ što je proizvodni pogon preselila iz Hrvatske u Vranje, uz poruku da je Srbija najbolje mesto za ulaganje.

– Srbija je najbolje mesto i dobro ste izabrali. Kad to kažem, pošteno govorim i iz vašeg ugla, ovde ćete više da zaradite… – rekao je Vučić i napomenuo da zahvaljujući novom pogonu i industriji te kompanije država dobija više od 100 miliona evra godišnje u budžetu.

To je, napomenuo je, ograman novac za vladu, državu i građane.

– Na tome smo izuzetno zahvalni i zato ćemo da vidimo šta još mozemo da uradimo kako bismo mogli da od vas još više uzimali za škole, bolnice… Mi smo srećni kada vi zarađujete više – rekao je Vučić.

Država će poboljšati borbu protiv šverca duvana

Premijer je poručio i da će država da poboljša borbu protiv šverca duvana i da vidi kako može još da pomogne toj kompaniji.

Dodao je da nije zadovoljan onim što je država uradila za tu kompaniju i kompletnu duvansku industriju, navodeći da je bila mnogo posvećenija 2015. godine borbi protiv šverca cigareta.

– Moraćemo tu borbu da ojačamo, to mora biti permanentna bitka, a ne borba koja će trajati mesec, dva, tri. U najkraćem periodu očekujte bolje rezultate – rekao je Vučić.

„Nikad bolje stanje državne kase“

Premijer Vučić izjavio je danas i da je deficit državnog budžeta u prva četiri mjeseca, umjesto očekivanih 600 miliona evra, iznosio oko 100 miliona evra.

– Nikad nismo imali bolje stanje državne kase – rekao je Vučić novinarima u Vranju.

 

Izvor: Tanjug