Matijević: Ako prodam firmu „Tenisu”, kupio bih PKB

0

 

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa „Matijević”, izjavio je juče da je njemački „Tenis” ozbiljno zainteresovan da kupi njegovu kompaniju.

On je za „Politiku” potvrdio da se o toj transakciji već uveliko pregovara i da je on raspoložen za svaku vrstu dogovora sa njemačkim proizvođačem, pa čak i za prodaju sto odsto kapitala kompanije koja se procjenjuje na oko 250 miliona evra. Kaže da su predstavnici „Tenisa” nedavno u Srbiji, osim „Matijevića”, obišli i „Neoplantu” „Juhor” i „Karneks”, ali da je izbor pao na novosadsku firmu iako su i ostali bili u igri. 

– Razgovarao sam sa Klemensom Tenisom o raznim vidovima saradnje – od prodaje do zajedničke proizvodnje. Još ne znam da li bi to bila većinska ili manjinska prodaja kapitala, sve mi odgovara – kaže Matijević. 

Šta je razlog iznenadnog obrta u priči o dolasku najvećeg njmačkog proizvođača mesa na tržište Srbije? Sve do juče najavljivana je investicija od 300 miliona evra za podizanje farmi i proizvodnju svinjskog mesa, zakup parcela po Vojvodini, obuka farmera…

Sada mu se otvoreno, na tacni, nudi potpuno razrađen posao. Lanac od 135 mesara na odličnim lokacijama (samo šest objekata nije u vlasništvu) i klanica sa najvećim kapacitetom u Srbiji.

Izvor : Politika