Connect with us

PRAVO

Odbor za ustavna pitanja: Utvrđeni odgovori na zahtjeve za ocjenu ustavnosti tri zakona

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske, sa Nedeljkom Čubrilovićem na čelu, utvrdio je na današnjoj sjednici odgovore na inicijative za ocjenu ustavnosti tri zakona, koje je u prethodnom periodu usvojio parlament Srpske.

Objavljeno

 


 

Na današnjoj sjednici utvrđeni su odgovori na inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona o radu, Zakona o advokaturi Republike Srpske i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima.

Odgovori su proslijeđeni Ustavnom sudu Republike Srpske na dalji postupak.

 

Izvor: Narodna skupština RS

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu