Otvara se fabrika tosta u Srbiji

0

Članica Uprave za finansije i organizaciju sistema Don Don Alenka Mozetič Zavrl rekla je novinarima iz Srbije prilikom posjete Pekari Grosuplje, dijela grupe Don Don, da je riječ o velikom projektu koji se sprema već pola godine.

„Mislim da ćemo na jesen biti spremni da potpišemo ugovore za opremu, zatim i pripremimo prostor. Takođe moramo se dogovoriti sa dobavljačima sirovina kako bi sve funkcionisalo bez zastoja. Važni su trajni proizvodi i zato se spremamo za fabriku tosta u Srbiji kojom ćemo pokriti sva tržista na kojima radimo“, rekla je Zavrl.

Kako je dodala, ono na čemu kompanija insistira i zalaže se jeste dobijanje industrijskog proizvoda iz čiste proizvodnje.

„Tim se postiže trajnost proizvoda bez konzervansa, kako bismo mogli da ga distribuiramo i dostavljamo na veće daljine“, objasnila je.

Zavrl kaže da odluka o tome u kom gradu u Srbiji će biti otvorena fabrika tosta još nije donijeta i dodaje da postoji više ideja.

Don Don, nastavlja, ima planove za širenje poslovanja u narednom periodu, i prevashodno planira nove akvizicije.

„Nije vrijeme za ulaganje u nove kapacitete, vreme je za akvizicije i povezivanje i na taj način postizanje rasta svih nas“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, integracijom Pekare Grosuplje u grupu Don Don stvorena je najveća industrijska pekara na tržištima bivše Jugoslavije.

Kompanija trenutno ima 1.300 zaposlenih i saradnika u Srbiji, oko 100 ih je u Hrvatskoj, dok u Sloveniji radi njih oko 300.

Don Don planira zajedno sa Pekarom Grosuplje tokom 2016. oko 100 miliona godišnjeg prometa.

Grupa posluje u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Hrvatskoj, a u planu je širenje na tržišta Rumunije i Albanije.

Od 2008. godine od kada posluje u Srbiji, Don Don je uložio više od 50 miliona evra u unapredjenje proizvodnje, proširenje asortimana i recepture, edukaciju zaposlenih i otvaranje novih radnih mjesta.

 

Izvor: Tanjug