Rajaner najavio povlačenje investicija u slučaju Bregzita

0

Irski nisko-tarifni avio-prevoznik, najveći u Evropi po broju putnika, prevozi iz i u Veliku  Britaniju oko 40 miliona ljudi među svojih preko 100 miliona putnika godišnje, i ima najveću bazu u Londonskoj vazdušnoj luci Stansted, prenosi agencija Rojters.

Generalni direktor Rajanera, Majkl O`Liri, jedan je od najglasnijih biznis lidera u kampanji za ostanak Britanije u EU uoči referenduma 23. juna o članstvu u Uniji.

„Od 11. septembra, posle svake krize Rajaner prodaje karte po nižoj cijeni, kako bi  obezbijedili ljudima da lete. Dakle, činjenica je da će to (Bregzit) imati negativan efekat na naše cijene u periodu od šest do 12 meseci, ali ćemo omogućiti ljudima letove“, rekao je O`Liri novinarima.

„Dugoročan efekat je, ipak, da ćemo manje ulagati u Velikoj Britaniji, sigurno ćemo  prebaciti neke od postojecih investicija u Britaniji u ostale evropske države, jer želimo da i dalje ulažemo u Evropskoj uniji, a to će biti loše za britanski vazdušni saobraćaj i turizam“, dodao je on.

Cijene putničkog avio-prevoza u Britaniji bi, prema njegovim riječima, takođe mogle  naglo da skoče na duži rok, ukoliko glasanje za izlazak ugrozi britanski pristup sporazumima EU o vazdušnom saobraćaju.

Rajaner je potrošio oko 25.000 evra na reklamnu kampanju pozivajući svoje klijente  da glasuju za ostanak Britanije u EU, naveo je O’Liri i najavio da će pojačati  marketinšku mašinu sa približavanjem datuma referenduma.

„Najveći deo kampanje Rajanera sprovodi se putem i-mejla, baze klijenata, kojima se  preporučuje da glasaju za ostanak, jer smo duboko ubijeđeni da je u najboljem interesu Velike Britanije da ostane u Evropi“, rekao O`Liri, a prenosi Rojters.