Izgradnja ceste Neum-Stolac

0

 

„Ovo je još jedan od dokaza koliko je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija ozbiljno u namjeri da se izgradi savremena putna komunikacija između Neuma i ostatka zemlje. Za koji dan će se raspisati konkurs za izvođače radova. U ovoj godini počinje izgradnja magistralne ceste Neum – Stolac. Prva dionica je Kiševo – Broćanac“, rekao je Boban.

Dodaje da se pravi rješenje gdje odlagati višak građevinskog materijala kod izgradnje tunela „Žaba“ koji će biti u sklopu magistralne ceste Neum – Stolac. Podsjeća da je implementator projekta Javno preuzeće Ceste FBiH, a da će realizacija projekta trajati tri godine.

„Točno je da se mnogo pričalo o izgradnji, a do sada se nije ništa radilo, međutim, važno je da će izgradnja početi u ovoj godini i tome se trebamo svi radovati. Ta cesta će spojiti Neum, naše more, s ostatkom zemlje. Istina je da ja na more ne idem u Neum, već u Gradac, ali kada se izgradi put, naravno da ću i tamo ići“, rekao je stanovnik Čapljine Marinko  Dalmatin.

Sada se do jedinog bh. mora ide preko Svitave, opasnog, nesigurnog puta, ili se mora preći hrvatska granica, da bi se došlo do bh. granice i ušlo u Neum.

Izvor: Faktor