Izgradnja graničnog prelaza u Vardištu

0

 

Sad je, konačno, izvjesno. Savjet ministara BiH obezbijedio je sredstva za izgradnju modernog graničnog prelaza između BiH i Srbije u Vardištu kod Višegrada. Ovu informaciju potvrdio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM BiH Mirko Šarović prilikom susreta sa načelnikom opštine Slavišom Miškovićem.

„Višegrad ima sve uslove za realizaciju brojnih projekata koji će donijeti dobrobit svim njegovim građanima“, rekao je kratko Šarović.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković zahvalio se ministru Šaroviću na posredovanju u pomoći u vezi sa realizacijom još nekoliko projekata vezanih za ovaj grad, od kojih je jedan rekonstrukcija zgrade Doma kulture za koju su sredstva obezbjeđena iz Savjeta ministara BiH.

„Izvijesno je da će uskoro pristići i pomoć vrijednija od 80.000 evra kao donacija japanske vlade za naša komunalna preduzeća“, rekao je Mišković i dodao da je, što se graničnog prelaza tiče, na potezu Uprava za indirektno oporezivanje i završetak projekta za ovu investiciju.

Mišković je potvrdio da je opština obezbjedila zemljište na kome će biti izgrađen granični prelaz.

Šarović je danas prisustvovao sastanku ministarstava nadležnih za zaštitu životne sredine iz Srbije i BiH koji je održan u Višegradu.

Izvor: BN