Konverzija kredita se odvija brzo i uspješno

0

Iz ove banke je saopšteno da je na nivou BiH, zaključno sa 11. junom ove godine, 3.363 klijenta, što je 65 odsto od ukupno 5.182 klijenta korisnika ovih kredita, već podnijelo zahtjev za korištenje ponuđenog rješenja. Od ovog broja je realizovano ili je u završnom procesu realizacije 2.088 zahtjeva. „Planirani završetak procesa konverzije je početak jula.

Posebno ističemo da klijenti i dalje imaju mogućnost da podnesu zahtjev“, rekli su iz Hypo banke. Podsjetili su na rješenje koje podrazumijeva smanjenje iznosa kreditnih obaveza za 30 odsto uz konverziju po trenutnom kursu, fiksnu kamatnu stopu novog kredita od 5,99 odsto.

Predloženo rješenje, kako su rekli, ima i dodatnu komponentu socijalne odgovornosti, u vidu dodatne olakšice smanjenja iznosa kreditnih obaveza za 50 odsto, a koja će se osigurati za 25 odsto klijenata sa najnižim mjesečnim primanjima.

Prema njihovim riječima, pravo na smanjenje duga imaju i klijenti banke čiji su krediti dospjeli, otkazani ili su u sudskom postupku po osnovu prinudne naplate potraživanja koje je pokrenula banka. Klijenti će, takođe, imati mogućnost smanjenja dijela potraživanja uz zatvaranje i likvidaciju kredita.

„Uvjereni smo da je ovo put za konačno rješavanje pitanja kredita sa valutnom klauzulom u CHF u BiH i stoga još jednom pozivamo sve klijente koji to još nisu učinili da razmotre ovu ponudu“, poručili su iz Hypo banke.

Izvor: Nezavisne novine