Plašite se prisluškivanja? „Solarin“ će pomoći!

0

Radi se o telefonu sa Android platformom čije kućište je obloženo titanijumom, a ono što se odmah ističe je da omogućava brzo prebacivanje između Android telefona i bezbjedne alatke sa zaključanim komunikacijama. Ipak, treba reći da telefon košta 14.000 dolara i da je sa tom cijenom namenjen korisnicima sa veoma dubokim džepom. Na mnogo načina, ovo je telefon koji je specijalno dizajniran kako bi vaši lični podaci bili sigurni. 

Sistem funkcioniše na sljedeći način: to je prije svega Android telefon dizajniran tako da liči na neke iz špijunskih filmova. Međutim, kada pritisnete mali prekidač na poleđini, sve se prebacuje u bezbedan režim. U ovom režimu su svi najbitniji senzori isključeni a pozivi i poruke šifrovani, te mogu da ih pročitaju samo pouzdani uređaji koji imaju Solarin Friend aplikaciju.

U ovom okruženju vaši podaci su zaštićeni 256-bitnom AES enkripcijom, a postoji čak i bezbjednosni servis koji prati stanje vašeg telefona i obaveštava vas o eventualnom napadu. Osim ovoga, to je manje-više prosječan Android telefon sa 5,5-inčnim QHD IPS ekranom, Snapdragon 810 procesorom, 4 GB RAM i 120 GB interne memorije, Sony kamerom od 23,8 megapiksela kao i baterijom od 4040mAh.

Izvor: Srbija danas