Samsung preporučio korisnicima da odbiju nadogradnju na Windows 10

0

Korisnici Samsunga imaju probleme sa kompatibilnošću, a većina njih je izazvana drajverima koji ne podržavaju u potpunosti Windows 10. Kartice nekih operatera ne rade dobro sa Samsungovim uređajima, a izgleda da je toga svjesna i sama kompanija.

Samsungova podrška je poručila korisnicima da je bolje da izbjegavaju nadogradnju na Windows 10 zbog svih problema sa kompatibilnošću, objašnjavajući da u ovom trenutku nema krajnjeg roka kada će drajveri u potpunosti podržavati operativni sistem. Email do koga je došao The Register je Samsung navodno poslao korisnicima i u njemu kaže da je bolje da se drže starije verzije Windowsa zbog loših drajvera.

U email-u se takođe poručuje da onda kada drajveri budu spremni, sistem nadogradnje na Windows 10 može bezbjedno da se izvede. Ipak, tu će postojati i mali problem u vidu toga da se Microsoft-ov program besplatne nadogradnje završava u julu.

„Iskreno govoreći, mi ne predlažemo instalaciju Windowsa 10 na bilo koji Samsungov laptop ili računar, jer i dalje koordiniramo sa Microsoftom u vezi ovog pitanja“ poručilo je Samsungovo odeljenje za podršku iz Velike Britanije.

Izvor: Benchmark.rs