Turkish Airlines želi graditi novi aerodrom u Sarajevu

0

 

Ambasador Erginay čestitao je ministru na preuzetoj dužnosti i poželio mu uspjeh u realizaciji projekata koje vodi Ministarstvo. On je u ime Turske ponudio svaku vrstu stručne i konsultantske pomoći na projektima koji su u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa.

Također, turski ambasador je izrazio zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u BiH, a posebno je naglasio želju Turkish Airlinesa da investira u gradnju novog aerodroma u Sarajevu i otvaranje avionskih linija prema Mostaru, ali i drugim destinacijama u BiH, Tuzli i Banjoj Luci.

Ministar Jusko upoznao je ambasadora Erginaya sa aktivnostima i prioritetima Ministarstva, gradnji mosta preko Save u Svilaju na Koridoru 5C, nastavku izgradnje autoputa kroz BiH, procesu digitalizacije…

Posebno je istakao ubrzani rad na dovršenju trasportne strategije BiH, izuzetno važnog dokumenta koji bi trebao biti usvojen prije Samita zemalja zapadnog Balkana u Parizu, 4. jula.

Jusko je naglasio da se sa usvojenom trasportnom strategijom BiH otvaraju vrata evropskih fondova za finansiranje velikih infrastrukturnih projekata.

 

Izvor: Klix.ba