U Bratuncu „Dani maline 2016.“

0

 

Organizatori su se pobrinuli da ovogodišnji program i sadržaj sajma bude znatno bogatiji i zanimljiviji nego prethodnih godina.

Osim izložbenog dijela i predstavljanja proizvoda i usluga učesnika na sajamskim štandovima, biće priređeno mnoštvo kulturnih i edukativnih sadržaja.

Osim kulturno-umjetničkog programa prilikom otvaranja ove privredne manifestacije, prvog dana sajma predviđena su i stručna predavanja za uzgajivače maline o prednostima integralne proizvodnje, odnosno zaštite i đubrenja maline, a zatim i predavanje o pčelarstvu za koje je zainteresovan veliki broj pčelara iz regije Birač.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska štandova, predviđeno je proglašavanje pobjednika i uručivanje nagrada najboljim proizvođačima maline iz opština Bratunac, Srebrenica i Milići koji su se prije dva mjeseca prijavili na raspisani konkurs za izbor najboljih malinara.

U toku oba sajamska dana dva puta će se izvlačiti i dodjeljivati nagrade za posjetioce sajma.

Nakon zatvaranja sajamskih prostora prvog dana, predviđena je zajednička večera uz muziku i zabavu za sve izlagače, što će omogućiti njihovo međusobno upoznavanje i uspostavljanje saradnje, odnosno sklapanje kupoprodajnih ugovora.

Drugog dana manifestacije biće održana stručna predavanja iz oblasti plasteničke proizvodnje, kinološka izložba i predavanje o mljekarstvu.

Organizator „Dana maline 2016“ je, kao i prethodnih godina, Opština Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ker internešenela, Japanske agencije za međunarodni razvoj i još nekih nevladinih organizacija.

 

Izvor: Srna