Connect with us

PRAVO

Vlada RS o Prijedlogu izmjena zakona o republičkoj upravi

BANJA LUKA – Vlada Republike Srpske razmatraće danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima.

Objavljeno

 


 

Na dnevnom redu je i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prva tri mjeseca ove godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Vlada će razmatrati informaciju o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2015. godinu, te informaciju o imovini iz pasivnog podbilansa.

Biće razmatran Prijedlog odluke o visini školarine za redovne i vanredne studente na studijskim programima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za akademsku 2016/2017. godinu.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, u ukupnom iznosu od 500.000 KM.

Vlada će razmatrati Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u iznosu od 317.174 KM, za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 216 radnika iz 34 preduzeća.

Reklama

Nakon sjednice Vlade, koja je zakazana za 10.00 časova, biće objavljeno saopštenje.

Izvor:RTRS tv

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu