Connect with us

PRAVO

Podržan prijedlog zakona o RTV sistemu

SARAJEVO – Poslanici Predstavničkog domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održali su jučer još jednu hitnu sjednicu kako bi se razmatrao Prijedlog zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu u BiH.

Objavljeno

 


 

O ovoj temi nije bila predviđena diskusija jer se radilo o drugom krugu glasanja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu budući da na današnjoj redovnoj sjednici nije dobio potrebnu podršku poslanika.

U drugom krugu glasanja poslanici su sa 24 glasa „za“ i deset glasova protiv podržali u prvom čitanju ovaj zakon koji je, između ostaloga, predvidio da se RTV taksa naplaćuje i putem kablovskih operatera, a sada će uslijediti amandmanska faza donošenja zakona.

Izvor: Fena

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu