Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Iz TBG BH prvi beton u BiH u skladu sa EU standardima

KAKANJ – TBG BH d.o.o. Kakanj, kompanija u vlasništvu Tvornice cementa Kakanj i članica HeidelbergCement Grupe, prvi je proizvođač betona u BiH koji je uskladio svoju proizvodnju i svoje proizvode prema evropskim normama, tako da se kompletna tvornička kontrola proizvodnje sada obavlja prema standardima BAS EN 206-1:2002; BAS EN 206-1/A1:2006 i BAS EN 206-1/A2:2007.

Objavljeno

 


 

Ocjenjivanje proizvoda kao i pregled proizvodnje je obavila certificirana laboratorija GIT Institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale d.o.o. Tuzla koju je ovlastio BATA Institut kao tijelo koje može vršiti certificiranje proizvodnje i proizvoda prema evropskim standardima.

GIT Institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale, kojeg je ovlastio BATA institut da vrši certificiranje proizvodnje i proizvoda od betona prema evropskoj normi, proveo je detaljan i sveobuhvatan pregled i vrednovanje rada betonara u Sarajevu i Zenici kao i laboratorije u Sarajevu. Glavni fokus bio je na provjeri kontrole kvalitete.

„Veoma smo ponosni što smo prva kompanija u BiH kojoj je dodijeljen certifikat za samostalno praćenje kvaliteta betona prema najzahtjevnijim EU normama,“ kazala je Ehlimana Šehmehmedović, direktor TBG BH. „Nama u TBG BH kvalitet je uvijek na prvom mjestu, tako da kontinuirano radimo na poboljšanjima u svim segmentima proizvodnje kako bi naši proizvodi i usluge bili vrhunski. Sve komponente koje ugrađujemo u naše proizvode u skladu su sa EU normama, što smo kroz ovu certifikaciju i dokazali. Naše laboratorije su opremljena za sve vrste testiranja i praćenja kvaliteta, što je od velikog značaja svim našim partnerima koji cijene naš kvalitet“,  kazala je Ehlimana Šehmehmedović, direktor kompanije TBG BH.

Iz TBG BH i Tvornice cementa Kakanj ističu kako ovo certificiranje ima ogroman značaj za dalje poslovanje jer sa ovim certifikatom proizvodi betonara se mogu koristiti i na međunarodnim projektima, odnosno projektima koje finansiraju strani investitori kao i na velikim projektima koji su projektovani prema EN standardima.

„TBG BH kao naša kćerka kompanija ide našim koracima i slijedi naš model poslovanja koji podrazumijeva investiranja u stalno poboljšanje proizvodnog procesa i kvalitete proizvoda i usluga. To nam omogućava zajedničko učešće na svim velikim i zahtjevnim infrastrukturnim projektima u državi i regionu“,  kazao je Branimir Muidža generalni direktor Tvornice cementa Kakanj.

Reklama

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu