Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Stručnjaci upozoravaju: Kinder čokoladice kancerogene

SVIJET  – Testiranje njemačkog udruženja za zaštitu potrošača Foodwatch pokazalo je da Kinder čokolade sadrže opasnu materiju koja „možda izaziva rak“. Pored Kindera, pozitivna su bila i još dva brenda dječjih čokolada. Udruženje je pozvalo nadležne organe da povuku iz prodaje Ferrereove proizvode: Kinder riegel, Lindtove Fioretto nougat minis i Rubezahlove Sun rice classic schoco happen, zbog toga što sadrže moguće kancerogene supstance.

Objavljeno

 


 

Te čokoladice u sebi navodno imaju takozvana aromatična mineralna ulja (MOAH), saopštio je Foodwatch.

„Proizvođači su krivi. Umjesto da sklone opasne slatkiše sa polica i alarmiraju potrošače, oni tvrde da rade sve po zakonu“, rekao je John Heg, predstavnik Udruženja.

Testirano je preko 20 vrsta čipseva i čokoladica i pronađena su zasićena mineralna ulja koja prilikom razlaganja u ljudskom organizmu mogu izazvati oštećenja organa, a djeca su posebno izložena riziku.

Ispostavilo se da Kinder čokoladica, koja je jedna od najprodavanijih u Njemačkoj, ima najveći nivo tih mineralnih ulja.

Udruženje je navelo u svom saopštenju i da se ta supstanca prenosi u hranupreko recikliranog pakovanja koje je prethodno štampano mastilom koje u sebi ima ta ulja.

Reklama

Izvor:i B92.

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu