Connect with us

OSTALO

4. međunarodna konferencija o kontrolingu

HRTVATSKA  – U Zagrebu se 8. studenog održava  4. međunarodna konferencija o kontrolingu

Objavljeno

 


Konsultantska  firma Kontroling Kognosko d.o.o. u saradnji sa poslovnim sedmičnikom Lider najavljuje  4. međunarodnu konferenciju o kontrolingu koja će se održati 8. novembra 2016. u hotelu Westin u Zagrebu pod pokroviteljstvom ICV-a (Međunarodnog udruženja kontrolera) i Hrvatske privredne komore.

Glavna je tema ovogodišnje konferencije“Budućnost kontrolinga već je počela“. Inspirirana je ekonomskim razvojem pod uticajem globalnih promjena, u čemu kontroling ima iznimnu ulogu. Svijet više nikad neće biti isti, a kontroling na globalnoj razini nikad nije bio važniji. Četvrta industrijska revolucija, razvoj tehnologija koje i malim zemljama omogućavaju da se pridruže svjetskim igračima te naše mogućnosti u sadašnjem trenutku ekonomskog razvoja samo su neke od tema predavanja. Konferencija će se održati na engleskom jeziku uz simultano prevođenje.

Cilj je konferencije već tradicionalno predstavljanje najnovijih trendova u svijetu kontrolinga i ove godine dovodimo u Zagreb primjere najbolje svjetske prakse. Znanje je tu, treba ga samo primijeniti! Ove će godine učesnici konferencije, stručnjaci i praktičari iz Njemačke, Austrije i Poljske, podijeliti iskustva s hrvatskim i kolegama iz regije. Također, na konferenciji dodjeljujemo “Nagradu za najbolji kontroling projekt“. Najbolji tim imaće priliku predstaviti se i opisati svoje postignuće u unapređenju kontrolinga u organizaciji u kojoj radi. Nagrada je organizovana po uzoru na druge ICV-ove nagrade za najbolji projekt kontrolinga koje  bi se same kontrolere potaknulo na razvoj kontrolinga.

Svi  zainteresovani mogu ostvariti popust za ranu prijavu i povoljniju cijenu kotizacije ukoliko se prijave za učestvovanje do 8. oktobra 2016. Prihvatite izazov, takmičite se s kolegama i dovedite najnovije trendove iz kontrolinga u preduzeće!

Više o konferenciji doznajte na: lider.media/kontroling16/

Izvor: Akta-.ba

Reklama
Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu