Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Zabranjena prodaja troje ljestvi i skejtborda

BIH – Ljestve „SM Jackson“ predstavljaju rizik od ozljede zbog čega je juče Agencija za nadzor nad tržištem BiH zabranila njihovu prodaju

Objavljeno

 


– Preporučuje se potrošačima koji su kupili navedene ljestve, da iste odmah prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili – navedeno je u saopštenju Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Oni su naglasili da je uvoznik ljestvi je BINGO d.o.o. export-import Tuzla preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta ovog proizvoda, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te informisanja potrošača o riziku i načinu povrata ovog proizvoda.

U agenciji su pojasnili da su ljestve predstavljaju rizik od ozljede jer: je došlo do trajne deformacije praga ljestvi tokom ispitivanja, su izmjereni ugibi ljestvi veći od maksimalno dozvoljenih ugiba, funkcionalne dimenzije ljestvi nisu u skladu sa propisanim dimenzijama,na ljestvama nema propisanih oznaka iuputstva za upotrebu nisu priložena uz ljestve, te da ljestve ne ispunjavaju sigurnosne zahtjeve propisane u normama BAS EN 131-1+A1:2012, BAS EN 131-2+A1:2013 i BAS EN 131-3:2012.

Model proizvoda je SM Jackson 2+1; bar kod: 8695849001558, a proizvođač „Sarayli“ a zemlja porijekla Turska.

Agencija je prije dva dana zabranila prodaju i Ljestvi WG 604-4; Ljestve Damla Kodi, ali i Skejtborda ST-2406/2406.

Ljestve WG 604-4, proizvedene su u Kini, uvezao ih je Eurometal d.o.o. Bijeljina, a proizveo Eagle Export Ltd.Ljestve predstavljaju rizik od ozljede jer: je došlo do trajne deformacije praga ljestvi tokom ispitivanja,funkcionalne dimenzije ljestvi nisu u skladu sa propisanim dimenzijama,su izmjereni ugibi ljestvi veći od maksimalno dozvoljenih ugiba,na ljestvama nema propisanih oznaka, uputstva za upotrebu nisu priložena uz ljestve. Ljestve ne ispunjavaju sigurnosne zahtjeve propisane u normama BAS EN 131-1+A1:2012, BAS EN 131-2+A1:2013 i BAS EN 131-3:2012 – navedeno je u saopštenju Agencije.

Iz Agencije ističu da ljestve „Damla Kodi“ predstavljaju rizik od ozljede jer je došlo do trajne deformacije praga ljestvi tokom ispitivanja, funkcionalne dimenzije ljestvi nisu u skladu sa propisanim dimenzijama,su izmjereni ugibi ljestvi veći od maksimalno dozvoljenih ugiba, na ljestvama nema propisanih oznaka,uputstva za upotrebu nisu priložena uz ljestve. Ljestve ne ispunjavaju sigurnosne zahtjeve propisane u normama BAS EN 131-1+A1:2012, BAS EN 131-2+A1:2013 i BAS EN 131-3:2012. Uvoznik ovog proizvoda je nepoznat , a proizvođač je „Nukura“ iz Turske.

Reklama

– Skejtbord ST-2406/2406, koji je proizvelo preduzeće „Dusen Trade“ u Kini, a u BiH uvezao BINGO d.o.o. export-import Tuzla, predstavlja rizik od ozljede jer je daska skejtborda slomljena tokom ispitivanja, gornja površina daske nije protuklizna,se glave vijaka nalaze iznad gornje površine daske, postoje oštri rubovi na skejtbordu, oznake i druge propisane informacije nisu navedene na skejtbordu, upustva za upotrebu nisu priložena uz skejtbord. Skejtbord ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u normi BAS EN 13613:2012 – ističu u Agenciji za nadzor nad trzistem BiH.

B. V.

Privrednik.ba

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu