Connect with us

BIZLIFE

11 odličnih satova koje možete kupiti za manje od 100 evra

Za mnoge satovi su samo alatke koje pokazuju koliko je preostalo do kraja radnog vremena, za neke, osim prakične namjene, sat predstavlja statusni simbol, dok za neke druge prvorazredni ukras i jedan od rijetkih modnih dodataka dozvoljen muškarcima koji drže do stila.

Objavljeno

 


sat komono sat

sat komono sat
Ponekad se može činiti da postoji velika barijera za ulazak u svijet satova, a ovakav stav je većinom rezultat njihovih vrtoglavih cijena (poput Rolexa i Breitlinga).
Srećom, postoji mnoštvo pristupačnih opcija za sve one koji traže nešto jednostavno i funkcionalno. Na stranicama poput Amazona, Jomashop, i Huckberry mogu se pronaći razne opcije koje će biti prihvatljive za većinu zaposlenih ljudi sa pristojnim primanjima.

Za sve one koji razmišljaju o kupovini novog modela, donosimo listu satova koji imaju dobar omjer cijene i kvalitete, te se mogu nabaviti za manje od $100 (94€), a koju je sastavila ekipa Business Insidera.

Pa, krenimo redom:


MVMT

MVMT je jedan od omiljenijih brendova u svijetu satova. Iako je ovaj brend prisutan na tržištu svega nekoliko godina, već su prodali preko 500,000 primjeraka. Cijene su razumne, jer satovi se prodaju direktno kupcima bez troškova posrednika. Cijeli katalog sadrži odlične satove pristupačnh cijena (ukoliko za kupovinu sata možete izvojiti i nešto više od $100), a možete ih pregledati OVDJE.

Ovaj crno-bijeli primjerak će izgledati jednostavno i elegantno na vašem ručnom zglobu.

sat mvmt

 

Reklama

Ovaj MVMT klasični crnobijeli sat je $95 (88,57€) i dostupan je na stranici MVMT.

 


Timex

Timex Weekender se često nalazi na ovakvim listama jer je jedan od najpovoljnijih višenamjenskih kežual satova koji se mogu pronaći na tržištu.

sat timex

Timex Weekender, od $30.46 (28,40€) i dostupan je na Amazonu


 

Reklama

Fossil

Fossil je još jedan brend u svijetu satova koji uživa povjerenje kupaca, a poznat je po svojoj dosljednosti i izdržljivosti. Ovaj sat sa trakom od nehrđajućeg čelika će nabaciti nešto težine na vašem ručnom zglobu.

sat fossil
Fossil Nate Chronograph, oko $89.99 (83,90€) dostupan na Jomashop.


 

Citizen

Citizen Eco Drive nudi poprilično formalan izgled koji će odlično ići uz poslovno odijelo ili neku drugu poslovnu kombinaciju.

sat citizen

 

Reklama

Citizen Eco Drive dostupan na Jomashopu za nekih $87.35 (81,44 €).


 

August Steiner

Ako tražite nešto što može da ide uz skoro svaku kombinaciju, a želite da ima malo više karaktera nego Timex Weekender, ovaj August Steiner sat će biti sasvim dobar izbor.

 

sat august steiner

 

Reklama

August Steiner crni sat oko $85.00 (79,25 €) na Jomashop.


 

Komono

Ovaj Komono komad bi mogao biti jedan od favorita na ovoj listi po pitanju izgleda. Odlična kombinacija ekstremno čistih linija sa kožnim braon kaišem, crnim licem i svijetlim markerima.

sat komono

 

Komono Magnus, oko $99.95 (93,19 €) dostupno na Amazonu.

Reklama

Timex Chrono

Timex nudi mnoštvo primjeraka za više poslovnih stilova, a sve po pristupačnim cijenama.

Ovaj primjerak je idealan za poslovnog čovjeka koji je više terenski tip.

sat timex chrono

 

Timex Weekender Chrono, cijena $44.30 (41,30 €) dostupna na Amazonu.


Seiko

Reklama

Ako niste sigurni šta s čim ide kada su u pitanju satovi, najbolje je igrati na sigurno. Ovaj Seiko sat će se slagati sa svakim autfitom iz vašeg ormara. Takođe, unutrašnji i vanjski izgled brojčanika sata i minuta izgleda zabavno na standardnom licu sata.

sat seiko

 

Seiko 5 automatski sat od nehrđajućeg čelika sa cijenom od $55 (51.28 €) dostupan na Amazonu.


Invicta

Invicta je odličan izbor za sve one koji vole da imaju sat koji ima izgled satova nekih skupih brendova koji rade pod vodom. I dok većina tih kežual satova dolazi sa platnenim ili kožnim trakama, ovaj primjerak je sa trakom od nehrđajućeg čelika i možete ga naći po veoma dobroj cijeni.

sat invicta

Invicta Pro Diver muški sat od $52.99 (49,40 €) dostupan na Jomashop.

Reklama

Daniel Wellington

Daniel Wellington je lak izbor za svakoga ko nije siguran šta hoće od sata, pa traži nešto univerzalno. Jedan od najboljih aspekata ovog brenda je da osigurava sofisticiran proizvod kupcima po cijeni koja je prihvatljiva džepu većine običnih poslovnih ljudi.

 

sat daniel wellington

 

Daniel Wellington Bristol  sat od $86.49 (80,64 €) dostupan na Amazonu.


 

Reklama

Skagen

Ovaj Skagenov sat ima svoj karakter i skoro da je jedan od najsimpatičnijih koji se nalze na ovoj listi. Kožni kaiš čistih linija sa jednostavnim licem na kojem se nalazi samo jedan detalj koji pokazuje datum, piše Business Insider.

sat skagen

 

Skagen Ancher sat od $82.99 (77,37 €) dostupan na Jomashop.

 

 M.T.

Reklama

 

 

Nastavite čitati

BIZLIFE

Nepalcu je BiH obećana zemlja, većinu zarade šalje porodici

Objavljeno

 

Od

Ashok Tamang se prije godinu i po dana oprostio od supruge, 14-ogodišnje kćeri i tek rođenog sina, kako bi došao raditi kao građevinac u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevo je stigao iz Nepala, države u podnožju najvišeg svjetskog planinskog masiva Himalaja.

Tamag je jedan od oko 5.000 stranih radnika u Bosni i Hercegovini, čiji broj se skoro udvostručio od 2020. godine, pokazuju podaci entitetskih zavoda za zapošljavanje- piše Buka.

Najviše ih je ove godine došlo iz Turske, Srbije, Bangladeša, Kuvajta i Hrvatske, pokazuju isti podaci.

Tamang kaže da je iz Katmandua, prijestolnice Nepala, došao da radi u sarajevskoj građevinskom poduzeću “Omega Group”, kako bi sebi i porodici osigurao bolji život.

On je, uz još jedanaest zemljaka iz Nepala, u BiH došao posredstvom nepalske agencije za posredovanje pri zapošljavanju. Trebalo mu je, kaže, više od tri mjeseca da prikupi sve potrebne dokumente, jer građanima Nepala nije lako dobiti vizu za evropske zemlje, piše Radio Slobodna Evropa.

Reklama

Dodaje kako je radio na gradilištima u Prijedoru i drugim gradovima, te da je zadovoljan uslovima rada i smještaja.

Uz platu od 1.800 maraka (oko 900 eura), Tamang ima plaćen smještaj i tri obroka dnevno. Stoga većinu zarade može poslati u Nepal, gdje mjesečne plate često iznose samo par stotina američkih dolara.

Nisam još išao kući. Planiramo u sljedećih šest mjeseci i nadam se da ću ih vidjeti što prije. Razgovaramo često putem interneta, jer mi jako nedostaju”, kaže Tamang, jedan od oko 80 građana Nepala zaposlenih u BiH.

Buka

Nastavite čitati

PRIVREDA

Konferencija “Forward” sutra u Banjaluci: Digitalne inovacije preduslov rasta

Objavljeno

 

Digitalne inovacije kao preduslov za privredni i društveni rast biće u fokusu ovogodišnje konferencije “Forward”, koja će sutra u Banjaluci okupiti eksperte iz Srpske i regiona s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi te njihove primjene u domaćim malim i srednjim preduzećima. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu