Connect with us

OSTALO

Banja Luka će dobiti koncertnu dvoranu sa novom pozorišnom scenom

BANJA LUKA – Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić ističe da će Grad u narednom periodu još više pažnje posvetiti unapređenju kulturnog života Banje Luke. On je danas održao sastanke sa direktorima Narodnog pozorišta Republike Srpske i muzičke škole „Vlado Milošević“, sa kojima je razgovarao o njihovim planovima za naredni period.

Objavljeno

 


Pozorisna sala BL

Pozorisna sala BL

U Narodnom pozorištu RS, sa direktorom ove ustanove Nenadom Novakovićem i predsjednikom Upravnog odbora Aleksandrom Pejakovićem razgovarao je o značaju planirane izgradnje multifunkcionalne koncertne i kongresne dvorane sa novom pozorišnom scenom, ali i predstavi „Naši dani“ na kojoj se već uveliko radi, a čija premijera je planirana 3. marta.

Novaković je kazao da je uvjeren da će novi objekat uveliko doprinijeti poboljšanju i unapređenju kulturnog života grada ističući da će Banja Luka konačno imati dvoranu, sa mnogo većim kapacitetima i sa mogućnošću da ponude građanima operske i baletske predstave. Talić je istakao da će Grad uvijek podržavati projekte koji donose kvalitetniji i sadržajniji život građana.

A o tim idejama predsjednik Talić je danas razgovaro i sa direktorom muzičke škole „Vlado Milošević“ Damirom Jovanićem. Riječ je o školi koju pohađa oko 900 učenika, a interesovanje djece iz godine u godinu raste. Želja je da se mladim talentima ponudi što kvalitetniji program i bolje mogućnosti usavršavanja. Nakon nedavnog sastanka predsjednika Talića sa Biljom Krstić rodila se ideja da ova poznata srpska etno-pjevačica u Banjoj Luci organizuje svoje radionice, koje u Srbiji već godinama uspješno vodi.

Predstavnici muzičke škole će u narednom periodu održati sastanak sa Biljom Krstić i članovima njene grupe „Bistrik“ o mogućnostima uspostavljanja saradnje kroz muzičke radionice, koje bi svakako obogatile muzički život grada i dale šansu mladim talentima da steknu nova znanja i iskustva.

 

Izvor: Akta.ba

Reklama
Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu