Connect with us

ŽIVOTNA SREDINA

Umičević: Zaustaviti gradnju na ušću Suturlije

Objavljeno

 


Ušće Suturlije

Danas sam dobio inforamciju da se na mjestu ulivanja Suturlije u Vrbas počeo graditi objekat. Moram da kažem da sam šokiran i izmenađen tom viješću, jer smo tu planirali praviti plažu za invalide. Taj dio je blagodat od Boga jer je tu Suturlija topla za distrofičare, a Vrbas leden za oboljele od paraplegije i dječije paralize.

Tražim da se hitno reaguje i utvrdi šta se na pomenutom mjestu pravi, te postoji li dozvola za to. Želimo da znamo na čemu smo, jer smo ostali zatečeni ovom informacijom. Znali smo da je postojao plan da tu bude montažni bokserski ring, što nam ne bi smetalo.

Sa puno gorčine smo primili ovu informaciju, te očekujem od nadležnih organa i Gradske uprave odgovore na ovo pitanje.

 

KKI VRBAS
Predsjednik Marinko Umičević

ENERGETIKA

Lideri G20 će odrediti cilj ograničavanja zagrijavanja

Objavljeno

 

Lideri Grupe 20 najbogatijih zemalja svijeta poručiće ovog vikenda da se moraju preduzeti hitni koraci kako bi se održao cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stepeni Celzijusa, navodi se u nacrtu saopštenja. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Park prirode „Orjen“: Bogatstvo endemičnih vrsta i šansa za razvoj turizma

Objavljeno

 

Područje Orjena kod Trebinja, koje je Vlada Republike Srpske proglasila Parkom prirode, bogato je stanište endemičnih biljnih i životinjskih vrsta, a, osim izuzetnog ekološkog značaja, predstavlja veliki turistički potencijal ovog grada i cijele Republike Srpske. (više…)

Nastavite čitati

ŽIVOTNA SREDINA

Apel za zabranu gradnje MHE: Leondardo DiCaprio protiv Vlade FBiH

Objavljeno

 

Globalnom apelu koji je upućen Federaciji BiH za zabranu izgradnje mini hidrocentrala pridružio se i poznati glumac Leonardo DiCaprio, koji je već godinama aktivan kao okolišni aktivista. (više…)

Nastavite čitati

U trendu