Connect with us

SHOWBIZ

O preteranom gledanju rijalitija i kako će to političari iskoristiti

Objavljeno

 


Srbijanski radio i TV voditelj Dragan Ilić se u svojoj kolumni „TV manijaka“ u nedeljniku „Vreme“ osvrnuo na nedavni slučaj penzionerke kojoj je zbog tegoba nastalih preteranim gledanjem rijaliti programa zabranjeno praćenje tih TV sadržaja.

„Dame u godinama, vjerovatno bez drugog društva, satima gledaju rijaliti programe i emotivno reaguju na svađe u njima. Neko se, dakle, igra jakim ljudskim emocijama, koje generiše za potrebe zabave jer podsjećam (baš kao i saopštenje sa Hepija) da se radi o zabavno-humorističkom programu. Ova adikcija očigledno uspješno djeluje, jer do danas nisam čuo da je nekom pozlilo kada se svađaju u Skupštini Srbije, ili kada u vijestima vidimo da u svijetu nepodobne novinare u ambasadi sopstvene zemlje sjeckaju na komade, kada u sitne detalje slušamo i gledamo kako je ubijena Jelena Marjanović, ili kada vidite sliku sa Kosova gde ni autobus iz Srbije ne može da prođe a da ne bude kamenovan. Gledateljke nisu imale emocionalnu reakciju na probleme u stvarnom svijetu koje takođe svakodnevno gledaju na televiziji. Njihova identifikacija je vezana samo za starlete iz rijaliti programa i njihove porodične i ljubavne probleme. Dakle, tajna je u minutama, ili tačnije sekundama trajanja određenog programa. Ako 15 sati imate Zadrugu i Parove, narod se navuče na njih i gleda ih kao svoje. Plašim se da će i političari shvatiti ovu poruku i pojačati svoje i ovako ekstenzivno prisustvo na malom ekranu. Ako 15 sati dnevno budemo gledali predsjednika, ima da se rasplačemo na svakoj sledećoj konferenciji za štampu.”

 

Izvor: Vreme/Istinomer

Nastavite čitati

SHOWBIZ

“Prijatelji” se vraćaju u ekskluzivnom HBO Max specijalu!

Objavljeno

 

“Prijatelji”, jedna od najpopularnijih humorističnih serija, vraća se u ekskluzivnom specijalu na HBO Max. (više…)

Nastavite čitati

SHOWBIZ

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

Objavljeno

 

Od

Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab. (više…)

Nastavite čitati

SHOWBIZ

OVO SU DOBITNICI OSKARA Nagradu za najbolji film prvi put dobilo ostvarenje koje nije na engleskom

Objavljeno

 

Sinoćna 92. po redu dodjela Oskara bila je u bojama zastave Južne Koreje i reditelja Bong Džun Hoa koji je otišao kući sa najvećim brojem nagrada, ujedno i sa glavnom, koja mu je pripala za film “Parasite”. (više…)

Nastavite čitati

U trendu