Connect with us

OSTALO

Ne pregazi nas vrijeme, pregazi nas to što nismo ništa uradili u tom vremenu!

Objavljeno

 


Ne pregazi nas vrijeme, pregazi nas što ništa nismo uradili u tom vremenu, pregazi nas što smo bili samo pasivni promatrač u svom životu.
Pregazi nas gledanje kako drugi žive, uspoređivanja i nadmetanja s drugima. Pregazi nas igra ko više ima, tko je ispred koga, čije je auto bolje, čija je kuća veća, čija su posao uspješniji. Pregazi nas to što život prestajemo gledati onim očima kojim smo ga gledali kada smo bili djeca.

Ne pregazi nas vrijeme, pregazi nas to što smo premalo cijenili važne stvari, lijepu riječ, topli zagrljaju, nježni poljubac i slično. Pregazi nam to što smo umjesto zraka previše udisali strahove, sumnje, nesigurnosti koje su nam drugi nudili a premalo se hranili ljubavlju onih najdražih. Pregazi nas to što smo se okružili ljudima koji nisu bili uz nas radi nas, nego radi nečega što im je trebalo ili jednostavno samo zbog straha od usamljenosti.

Prestanimo se jednom žaliti na vrijeme, imamo prilike i mogućnosti dokle god dišemo. Potrebna je doza hrabrosti da pogledamo u svoje srce i odlučimo živjeti onako kako u njemu osjećamo. Jači od straha postajemo kada imamo nešto za što se isplati boriti, za što vrijedi dati zadnji atom snage i reći da je život lijep. Promjena počinje kada se odlučimo raditi više stvari koje hrane našu dušu, a manje onih što nam drugi govore.

Nismo mi krivi što nam na putu ne cvjetaju ruže, ali smo krivi što smo imali u ruci neko sjeme, a nismo ga zasadili, makar da te ruže ili neki drugi cvjetovi procvjetaju nekom ko će iza nas ovdje doći. Idealne uslove nikada nećemo imati, ali ćemo imati volju koja može pokrenuti stvari, koja može stvoriti bolje prilike da se jednom prestanemo žaliti na vrijeme i ljude, na okolnosti i događaje i kažemo da naš život postaje ono što od njega učinimo.

 

Autor: Mario Žuvela
Izvor: Savjetnik uspjeha

Reklama

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu