Connect with us

PREDUZETNIŠTVO

„Kapi s Kozare“ – linija sokova prijedorskih voćara

Objavljeno

 


Sok

Prijedorski voćari pokrenuli su prvu liniju hladno cijeđenih voćnih sokova pod nazivom „Kapi s Kozare“. Riječ je o zajedničkom projektu lokalnog Udruženja voćara i Poljoprivredne zadruge „Kooperativa“ i Grada Prijedora, a cilj je da sokovi, napravljeni bez hemijskih dodataka, prerastu u prepoznatljiv brend. Kapi s Kozare, na tržištu u Prijedoru očekuju se do novogodišnjih praznika.


Domaće blago u čaši, najjednostavniji je opis prve linije hladno cijeđenih voćnih sokova pod nazivom „Kapi s Kozare“. Ovaj proizvod prijedorskih voćara na tržište i borbu s konkurencijom izlazi kvalitetom, čistim voćem iz potkozarskih voćnjaka, bez hemijskih dodataka i šećera.

Ono što je jedinstveno i što odlikuje ove sokove je što su bez hemije, bez bilo kakvih konzervanasa, aditiva, pojačivača, boja i nekih umjetnih zaslađivača. Za prvi liniju iscijeđeno je oko 10 tona jagode, jabuke i kruške iz 14 prijedorskih voćnjaka. Na ovaj način, voćari rješavaju problem plasmana roda, ali im nedostaje linija za cijeđenje.

U planu je i plasman sokova u tržne centre. Značaj projekta prepoznali su i u prijedorskoj Gradskoj upravi i lokalnoj Agenciji za ekonomski razvoj. U planu je izgradnja Distributivnog centra u Omarskoj, koji bi trebalo da ima hladnjaču i liniju za cijeđenje voća.

„Ukupna vrijednost projekta je milion i 200. 000 evra gdje bi na Distributivni centar u Omarskoj otpalo između 250.000 i 300.000 evra. Najbitnije od svega toga je da je planirana i linija za hladno cijeđene sokove čija bi vrijednost bila oko 100.000 maraka“, rekao je Aleksandar Drljača, direktor Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora „PREDA“.

U planu je i proizvodnja sokova od domaće šljive, aronije, maline i kupine, kao i proizvodnja potkozarskih rakija. Voćari se nadaju da će ovaj prijedorski brend osvojiti tržište i poručuju građanima – kupujte domaće, jer domaće je najkvalitetnije.

Reklama

 

Izvor: RTRS

PRIVREDA

Bihaćka plantaža američke borovnice sa 6000 sadnica opravdava svoje postojanje

Objavljeno

 

Od

Sanela i Nusret Sušić u bihaćkom prigradskom naselju Vikići podignuli su plantažu američke borovnice sa 6000 sadnica na površini dva i pol dunuma koja ovih dana opravdava svoje postojanje. U ovaj obiteljski projekt supružnici Sušić uložili su više od 300 000 KM. (više…)

Nastavite čitati

PREDUZETNIŠTVO

Knjige koje će vam pomoći da izgradite preduzetnički duh

Objavljeno

 

Od

Dobri preduzetnici moraju da imaju hrabrosti da bi uspeli, ali deluje da je tu hrabrost sve teže posedovati. Između globalne recesije i pandemije koja se ubrzava, tržište može izgledati mnogo više neprijateljski nastrojeno prema vama nego ikada. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Ovih šest stvari svaki dobar šef MORA da zna!

Pred vama su neki od načina na koje možete da napravite dobar poslovni tim i budete šef kog će ljudi cjeniti.

Objavljeno

 

Biti šef jeste prijatna, ali i vrlo izazovna pozicija. Mnogi mladi menadžeri u poslu ponekad nisu svesni svih strana ove pozicije. Ne očekuju da, kao lideri, upravo oni moraju da naprave tim koji je kvalitetan i kojem veruju. To je prvi preduslov da menadžer ne mora ubuduće da razmišlja o tome zašto je neko ostao duže na pauzi ili da li će sastanak proći u najboljem redu ako mu šef ne prisustvuje. (više…)

Nastavite čitati

U trendu