Connect with us

PRAVO

“Bingu” i “M:telu” zeleno svjetlo Konkurencijskog savjeta BiH

Objavljeno

 


Zakon

SARAJEVO – Konkurencijski savjet BiH dozvolio je, na posljednjoj sjednici, kompaniji “Bingo” kupovinu firme “Adna Commerc”, dok je kompaniji “M:tel” dopušteno preuzimanje “Blicneta”.

Savjet je donio rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija na tržištu trgovine na malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje na teritoriji Unsko-sanskog kantona.

Ova koncentracija će nastati sticanjem kontrole privrednog subjekta “Bingo” d. o. o. export-import Tuzla, nad privrednim subjektom “Adna Commerc” d. o. o. Bosanska Krupa.

“Bingo” će kupiti većinski vlasnički udio osnovnog kapitala.

Odbacujući prigovor sarajevskog “Telemacha”, Savjet je donio i rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija na tržištu pružanja usluga fik-sne telefonije, mobilne telefonije, usluga interneta i usluga radio i TV programa u BiH.

Reklama

Ova koncentracija će nastati sticanjem kontrole privrednog subjekta “M:tel” a. d. Banjaluka nad privrednim subjektom “Blicnet” d. o. o. Banjaluka i to kupovinom 100% udjela u privrednom subjektu “Blicnet” d. o. o. Banjaluka.

“M:tel” kupuje “Blicnet” od “Telekoma Slovenija”.

Konkurencijski savjet pozvao je početkom decembra sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne i mobilne telefonije, interneta, te radio i TV programa, kao i na drugim tržištima na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati efekat, da dostave primjedbe i mišljenja.

Pristigle primjedbe i mišljena Savjet je razmatrao 20. decembra 2018. godine, nakon čega je odbijen zahtjev “Telemacha” za priznanjem statusa stranke u postupku po prijavi koncentracije “M:tela”, kojom isti namjerava steći pojedinačnu kontrolu nad “Blicnetom”.

 

Izvor: Nezavisne

Reklama

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu