Connect with us

ZABAVA

Koza Linkoln izabrana za gradonačelnika jednog gradića (VIDEO)

Objavljeno

 


Mještani gradića Fer Hejven izabrali su nedavno za gradonačelnika kozu koja ima sve političke predispozicije, jer se zove Linkoln.

Trogodišnja koza sa dugim belim ušima, pobedila je na glasanju 15 kandidata, među kojima su bili glodar Kristal kao i brojni psi i mačke, navele su lokalne vlasti.

Gradić sa oko 2.500 stanovnika na severoistoku SAD nema zvanično gradonačelnika, već takozvanog gradskog menadžera Džozefa Gantera.

Ganter je došao na ideju organizovanja glasanja posle sličnog u drugom mestu, a čiji je novac prikupljen za glasanje upotrebljen za izgradnju igrališta.

Tako je Linkoln, koza nastavnika matematike u gradiću, osvojila 13 glasova.

Koza je za dlaku pobedila kuju Sami.

Reklama

Koza će tokom jednogodišnjeg mandata morati da bude prisutna na raznim manifestacijama, kao što je lokalni sajam jabuka.

Svaki kandidat je morao da plati pet dolara svoju kandidaturu a prikupljen novac će biti upotrebljen za izgradnju dečijeg igrališta.

Linkoln naredne nedelje treba zvanično da preuzme funkciju, a na prijemu će imati priliku da degustira kupus i druge poslastice za kozu.

 

Preuzeto sa: National Geographic Srbija

 

Reklama

SHOWBIZ

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

Objavljeno

 

Od

Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

MojMarket puzlijadom za bebe obilježava završetak projekta „Vratile se rode“

Objavljeno

 

Od

U subotu, 1. februara, trgovački lanac mojMarket organizuje puzijadu za bebe, kojom će označiti kraj projekta „Vratile se rode”. (više…)

Nastavite čitati

ZABAVA

Hari i Megan se povlače, kraljica zatečena

Objavljeno

 

Od

Britanski princ Hari i njegova supruga vojvotkinja od Saseksa Megan planiraju da se povuku iz svojih uloga kao visoko pozicioniranih članova britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu finansijski nezavisni. (više…)

Nastavite čitati

U trendu