Connect with us

TRŽIŠTA

Osvojen najveći džekpot u istoriji

Objavljeno

 


Srećni vlasnik tiketa u SAD-u osvojio je rekordni džekpot od 2,04 milijarde dolara, što je najveći dobitak na lutriji u istoriji.

Poslije više nedjelja bez pobjednika, samo jedan tiket osvojio je lutriju brojevima 10, 33, 42, 47, 56 i 10 za Pauerbol, navode iz Kalifornijske lutrije.

„Kalifornijska lutrija dobila je prvog milijardera u svojoj istoriji“, objavila je Kalifornijska lutrija i navela da je srećni tiket prodat u Centru „DŽo’s Servis“ u Altadeni, u Kaliforniji.

Srećni dobitnik treba da izabere da li hoće da dobije cijelu sumu, ali na rate tokom čak tri decenije, ili da bude isplaćen odjednom, sa 997,6 miliona dolara, navodi Pauerbol.

Prije ovog dobitka, 40 uzastopnih izvlačenja nije dalo nijednog velikog pobjednika zbog čega je džekpot porastao do nezamislive sume od preko dvije milijarde dolara.

Kako je suma rasla, rasla je i lutrijska groznica širom SAD.

Reklama

Izvlačenje koje je prvobitno bilo predviđeno u ponedjeljak uveče moralo je da bude odloženo nekoliko sati jer je lutrija u jednoj od država koje učestvuju tražila više vremena da obradi podatke, navela je Kalifornijska lutrija.

Šansa za osvajanje džekpota kupovinom tiketa od dva dolara, bila je jedan prema 292,2 miliona.

Poređenja radi, po računici američkih zdravstvenih vlasti vjerovatnoća da nekoga pogodi munja je jedan prema milion.

Agencije

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu