Connect with us

OSTALO

Njemački narodni lijek za čišćenje krvnih sudova

Objavljeno

 


Začepljenje krvnih žila je opasno po život. Osim toga, mozak znatno pati, a krvni pritisak raste. Posljedica ovih procesa mogu biti moždani, srčani udar, kao i druge ozbiljne bolesti. Ovaj stari njemački recept očistit će holesterol s krvnih žila, efekt ćete osjetiti već nakon 10 dana konzumacije.

Godine i nepravilna prehrana dovodi do toga da se krvne žile istroše, postaju manje elastične, a na unutrašnjim zidovima se nakuplja sloj holesterola. Zbog toga su znatno sužene. Kao rezultat, dolazi do slabog snabdijevanja organa krvlju, kao i cjelokupnog sistema. Začepljenje krvnih žila je opasno po život.

Osim toga, mozak znatno pati, a krvni pritisak raste. Posljedica ovih procesa mogu biti moždani, srčani udar, kao i druge ozbiljne bolesti.

Kako bi očistili krvne žile, mnogi posežu za lijekovima, ali oni opterećuju rad jetre i bubrega. Postoji još jedna mogućnost, a to je tradicionalna medicina.

Ovaj stari njemački recept precizno čisti holesterol s krvnih žila, a ovo su njegovi osnovni sastojci:

  • 4 cijela limuna
  • kriška korijena đumbira
  • 2 litra vode
  • 4-5 čenova bijelog luka
  • 2 kašike meda.

Priprema:

Dobro operite limun i prelijte ga vrelom, ključalom vodom da biste uklonili nečistoće. Zatim, ga izvadite iz vode i narežite na tanke kolutove. Đumbir i bijeli luk očistite, isjeckajte u blenderu ili sameljite na mlinu.

Reklama

Stavite limun u lonac zapremine 3 i više litara. U posebnom loncu, prokuhajte 2 litre vode i ostavite da se ohladi na oko 60 stepeni. U vodu stavite bijeli luk, đumbir i med. Sve dobro izmiješajte pa dodajte u lonac s limunom.

Ostavite da sve ključa 2 sata. Kada se prohladi sve prebacite u teglu zapremine 3 litra. Sada je napitak spreman.

Kako se koristi:

Svaki dan popijte na prazan stomak oko 100 ml ujutro i isto toliko uveče. Liječenje traje oko 3 nedelje. Napravite pauzu od nedelju dana pa poslije još 4 nedelje uzimajte ovaj napitak.

Efekt ćete osjetiti već nakon 10 dana. Ovaj napitak čuvajte u frižideru.

 

Reklama

stil.kurir

Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu