Connect with us

DOGAĐAJI

Počinje prodaja ulaznica za Festival nauke

Objavljeno

 


Prodaja ulaznica za 13. Festival nauke, koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, počinje danas.
Festivalske ulaznice, po cijeni od 500 dinara, mogu se kupiti na Ticket vision prodajnim mjestima u cijeloj Srbiji i ona važi za jedan dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smještena eksplozivna „Naučno-fantastična“ bina.

Djeca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Više od polovine publike čine organizovane školske posete, pa je tako program u prva tri dana – četvrtak, petak i subota, prilagođen ovom programu i namjenjen prvenstveno za školske posjete.

Cijena grupne đačke ulaznice je 450 dinara po učeniku i važi za taj dan.

Svim učenicima će se pružiti prilika da uživo učestvuju u eksperimentima o kojima uče u udžbenicima, a na taj način najmlađi posjetioci će zajedno sa preko 600 naučnih demonstratora iz zemlje i svijeta i na preko 60 interaktivnih postavki učestvovati u istraživanju cijelog jednog univerzuma satkanog od nauke i najnovijih naučnih dostignuća.

Nedelja je tradicionalno Porodični dan festivala.

Reklama

Ovogodišnja tema je „Razotkrivanje“ i posvećena je upravo razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća.

Misija festivala jeste, kako ističu organizatori, podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode, a kroz brojna predavanja, interaktivne postavke, izložbe i radionice festival će prirediti najbolju naučno-edukativnu zabavu za sve uzraste.

Generalni sponzor i ovogodišnjeg Festivala nauke je NIS, a jedanaesti put zaredom, prijatelj manifestacije je mts.

Suorganizator je Beogradski sajam, a podrška festivalu su Austrijski kulturni forum i Francuski institut, dok su sponzori: Elektroprivreda Srbije, kompanija Coca Cola, Erste banka, Nacionalna Geografija, Grafix i Mešer Tehnogas AD.

 

rtv.rs

Reklama

DOGAĐAJI

Održana PUZIJADA „Vratile se rode“ u organizaciji trgovačkog lanca mojMarket

Objavljeno

 

Od

Proteklog vikenda, domaći trgovački lanac mojMarket organizovao je puzijadu za bebe kojom je ozvaničio završetak projekta „Vratile se rode”. Projekat je trajao nepune dvije godine, od marta 2018. do kraja decembra 2019. godine. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

MojMarket puzlijadom za bebe obilježava završetak projekta „Vratile se rode“

Objavljeno

 

Od

U subotu, 1. februara, trgovački lanac mojMarket organizuje puzijadu za bebe, kojom će označiti kraj projekta „Vratile se rode”. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

Samit energetike „SET – TREBINjE 2020“ 5. i 6. marta

Objavljeno

 

Pod sloganom „Energetska budućnost Zapadnog Balkana“ u Trebinju će se 05. i 06. marta 2020. godine održati Samit energetike „SET – TREBINjE 2020“. (više…)

Nastavite čitati

U trendu