Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

Kompanija Bisnode i VTK BiH omogućili pristup platformi D&B Hoovers

Objavljeno

 

U saradnji sa Bisnode BH, strateškim evropskim partnerom D&B Hoovers, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine osigurala je jednogodišnji pristup online platformi D&B Hoovers, koja koristi najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka i sofisticiranu analitiku, kako bi isporučili rješenje za pronalazak poslovnih partnera i povećanje prodaje.

“Izuzetno nam je drago da je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine prepoznala potencijal platforme našeg partnera Dun&Bradstreet, jer D&B Hoovers omogućava strateško pronalaženje i efikasno poslovanje sa ciljnim klijentima zahvaljujući više od 330 miliona poslovnih zapisa iz 30.000 izvora 120 miliona kompanija u 190 zemalja, koji se svakodnevno ažuriraju, što je ogroman potencijal za izlazak bh. kompanija na Evropsko i svjetsko tržište”, izjavila je Zlata Mulać Jagličić, direktorica Bisnode BH i dodala:

“D&B Hoovers koristi najveću poslovnu bazu podataka na svijetu i zasniva se na moćnom sistemu za univerzalno numerisanje D-U-N-S® kompanije Dun & Bradstreet. Ovaj sistem univerzalizacije brojeva podataka D-B (D-U-N-S® Number) široko je priznati standard za prepoznavanje određene kompanije među hiljadama kompanija, tržišta i regulatornih tijela. Ako želite poslovati u inostranstvu i istražujete poslovne mogućnosti s novim poslovnim partnerima, postoji velika vjerovatnoća da će vaši potencijalni poslovni partneri potražiti vjerodostojnije informacije vezane uz vašu kompaniju. Davanjem relevantnih poslovnih informacija koje je D&B potvrdio na profilu vaše kompanije, vaša kompanija može odmah uspostaviti kredibilitet sa svojim potencijalnim poslovnim partnerima. U ovom promjenjivom poslovnom okruženju, D&B D-U-N-S Registered ™ pomaže uspostaviti kredibilitet kompanija i kao rezultat toga povećati vidljivost i osvojiti poslovne mogućnosti.”

Osiguranjem pristupa D&B Hoovers platformi, VTKBiH je omogućila svojim članicama da pronađu informacije o potencijalnim poslovnim partnerima iz 190 zemalja svijeta, što je veliki potencijal za otvaranje novih tržišta i svakako korak više u jačanja kapaciteta BiH na polju promocije izvoza.

“Osnovni cilj pristupa VTK/STK BiH platformi D&B Hoovers je omogućiti svojim članicama informacije o potencijalnim poslovnim partnerima, a sve u cilju bolje internacionalizacije poslovanja bh. kompanija. Vjerujem da će korištenjem ove usluge bh. kompanije uspjeti pospješiti svoje poslovanje u inozemstvu,” izjavio je Enes Aličković, direktor Agencije za promociju izvoza u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine.

Izvor: Biznisinfo

Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

LIČNOSTI

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu

© 2023 Privrednik. Sva prava zadržana. Developed by adsoft.