Connect with us

OSTALO

FZO Srpske do kraja marta finansira zdravstvene usluge za sve građane

Objavljeno

 


fond zdravstvenog osiguranja

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u skladu sa već donesenim mjerama Vlade Republike Srpske u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, donio je odluku da do 31. marta preuzima na sebe finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane – bez izuzetka (osigurane i neosigurane).

To znači da građani mogu da odlaze na preglede u javne zdravstvene ustanove, a da pri tome ne moraju da imaju ovjerenu zdravstvenu knjižicu, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

– Fond je zbog mjere predostrožnosti kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije donio odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama kako se ne bi stvarale gužve i čekanja na ovjeru knjižica. Fond je već pripremio upustvo za domove zdravlja i bolnice u kome je jasno naznačeno da do 31. marta od građana ne traže ovjerene zdravstvene knjižice kako bi im pružili neophodnu zdravstvenu uslugu i da se ona pruža za sve građane (osigurane i neosigurane), a sve ove usluge će finansirati Fond – ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, to se odnosi i na one građane koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a koji još nisu regulisali svoj status.

Napominju da će ova privremena mjera trajati do kraja marta, a Fond će i dalje da prati epidemiološke smjernice i uputstva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

Apeluju na sve građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu.

Reklama

– Fond na ovaj način nastoji da prati aktuelnu epidemiološku situaciju i da sa svoje strane učini sve u cilju jačanja preventivnih mjera i suzbijanja širenja virusnih infekcija – navodi se u saoštenju.

Sve informacije koje se tiču prava iz zdravstvenog osiguranja građani mogu da dobiju putem telefona kao i od zaštitnika prava koji postoje u svim poslovnicama Fonda.

RTRS

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu